Formel 1

Magnussen overgår Grosjean i stort medies Formel 1-rangering

Kevin Magnussen afsluttede sæsonen med en 14.-plads i Abu Dhabi. Hamad I Mohammed / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen viste få glimt af sine raceregenskaber i løbet af sæsonen, og derfor er han også i nederste halvdel på ESPN's powerranking.

Kevin Magnussen havde langt fra den sæson i Formel 1, han havde drømt om.

Han sluttede sin tredje sæson for Haas-teamet med 20 point på kontoen efter fire topti-placeringer undervejs. Det gav en 16.-plads i VM-regnskabet.

Det store medie ESPN har derfor heller ikke Magnussen særlig højt på sin powerranking over sæsonen.

De har rangeret kørerne efter deres bedste og værste placering på den ugentlige rangering og kan derfor kåre den mest konsekvente kører.

Her er Magnussen helt nede på en 15.-plads - en placering bedre, end han sluttede i VM-stillingen.

- Haas har haft et forfærdeligt år, men Magnussen viste få glimt af hans ihærdige og slagkraftige racertype, som skubber ham frem, skriver ESPN som begrundelse.

- En suveræn kvalifikation i det østrigske grandprix var et lyst punkt i en ellers frustrerende sæson.

Magnussens teamkollega, Romain Grosjean, indtager en 16.-plads på listen.

- Han kunne være placeret lavere. Grosjean kæmpede med sin svingende Haas-racer, men så for ofte sig selv indblandet i et uheld med en anden kører. Men han har beholdt sit sæde i Haas-raceren, men hans omdømme ser ud til at blive mindre og mindre, jo flere sæsoner der går.

Han har kun været i topti på ESPN's rangering én gang, og det var i sæsonens første grandprix i Australien.

'Vi har simpelthen ikke farten'

I 2018 fik Kevin Magnussen 56 point, og i 2017 blev det til i alt 19 point efter fem topti-placeringer undervejs.

Kevin Magnussen sluttede sæsonen af med en 14.-plads i Abu Dhabi, og det var et meget godt billede på danskerens sæson generelt.

- Det var samme historie som i rigtig mange løb i år, hvor jeg henter en del placeringer i starten og ryger ned gennem feltet. Lige så snart løbet sætter sig, og folk begynder at finde rytmen, har vi simpelthen ikke farten, sagde Kevin Magnussen.

Hans teamkollega Romain Grosjean sluttede i Abu Dhabi på 15.-pladsen hele 19 sekunder efter danskeren og har i VM-regnskabet otte point på kontoen.

I toppen af ESPN's liste skal vi finde Lewis Hamilton, der slutter foran Red Bulls Max Verstappen og Ferraris Charles Leclerc.

Williams' Robert Kubica skraber bunden på en 20.-plads. Du kan se hele listen her.