Formel 1

Ferrari forlænger med Charles Leclerc

Charles Leclerc har forlænget sin kontrakt med Ferrari til 2024. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Formel 1-kometen har underskrevet en ny kontrakt med det italienske Formel 1-team, der løber til og med 2024.

De næste fem år vil den monegaskiske Formel 1-kører Charles Leclerc være at finde i Ferraris røde racer.

Det har det italienske Formel 1-team offentliggjort mandag.

- To sejre, fire hurtigste omgange, syv polepositions, ti podieplaceringer og en kontraktforlængelse til 2024. Vi er glade for at kunne meddele, at Charles Leclerc vil være hos os indtil udgangen af 2024, skriver Ferrari på Twitter.

Før forlængelsen var Leclerc på en kontrakt, der ifølge flere motorsportsmedier løb til og med 2022-sæsonen.

22-årige Charles Leclerc blev en del af Ferraris kørerakademi i 2016, og samme år samt i 2017 kørte han tests for Haas, Ferrari og Sauber.

I 2018 fik han sin Formel 1-debut, da han kørte hele sæsonen for Alfa Romeo Sauber, inden han i 2019-sæsonen fik et sæde i Ferraris ikoniske Formel 1-racer.

Taknemmelig Leclerc

Hovedpersonen selv glæder sig til endnu flere sæsoner i den røde kørerdragt og racerbil.

- Jeg er ekstremt glad for at kunne meddele, at jeg bliver hos Ferrari i yderligere fem år, skriver Charles Leclerc på Twitter og fortsætter:

- Jeg er meget taknemmelig over at køre for sådan et team. Jeg har lært så meget i løbet af det første år hos teamet, og det er et fantastisk udgangspunkt for at bygge et stærkt forhold for de kommende år.

I sin debutsæson for Ferrari overgik Leclerc teamkollegaen Sebastian Vettel.

Han sluttede på fjerdepladsen i kørernes kamp om verdensmesterskabet - 24 point foran den firedobbelte tyske verdensmester, der sluttede som nummer fem.

Leclerc har imponeret Ferrari-chef

Da Charles Leclerc vandt sit første grandprix som Ferrari-kører, Italiens grandprix på Monza 8. september, blev han samtidig teamets yngste grandprixvinder nogensinde, skriver formula1.com.

- Med hvert overstået løb i år blev vores ønske om at forlænge kontrakten med Charles endnu mere selvindlysende, siger Ferrari-teamchef Mattia Binotto i en pressemeddelelse.

- Charles har været en del af vores familie siden 2016, og vi er mere end stolte af de resultater, vi opnår med vores akademi.

Den kommende Formel 1-sæson, der byder på hele 22 grandprixer, begynder med Australiens grandprix i Melbourne 15. marts.