Formel 1

Stjernernes sammenstød var en nødvendig krise, siger Ferrari-chef

 Sebastian Vettel og Charles Leclerc skulle have talt tingene igennem efter det brasilianske grandprix. Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Sammenstødet mellem Sebastian Vettel og Charles Leclerc var nødvendigt for, at Ferrari kunne etablere nogle grundlæggende regler på holdet.

Bølgerne gik højt i Ferrari-lejren efter det brasilianske grandprix, der var det næstsidste i sæsonen.

Ferrari-teamet havde ikke noget at køre for, da Mercedes allerede havde sikret sig konstruktørernes mesterskab, mens Lewis Hamilton var sikker på at blive verdensmester. Alligevel kørte Leclerc og Vettel så meget til, at de endte med at køre hinanden af banen, så ingen af dem gennemførte grandprixet.

Der blev efterfølgende talt med store ord i Ferrari-lejren, og det har samtidig dannet grundlag for nogle ændringer på teamet.

- Der er skrevet meget omkring dem, men I skal vide, at bag lukkede døre kommer de godt overens, siger Louis Camilleri, der er direktør hos Ferrari, til Autosport.

- Der er stor respekt mellem dem. De kan joke og har et godt forhold til hinanden. Men det er klart, at de begge er konkurrencemennesker, og det brasilianske grandprix var et mareridt. Men luften er blevet renset, og jeg tror, at du nogle gange har brug for en krise, før grænserne kan sættes de rigtige steder. De har begge indset, at Ferrari-teamet som helhed led mest i det sammenstød.

Camilleri fortæller, at Leclerc og Vettel fremadrettet godt ved, hvor grænserne går, da de har indset, at de kvajede sig.

Vettel tog skylden for sammenstødet

Efter løbet ville hverken Vettel eller Leclerc kommentere episoden, men Ferrari-chefen Mattia Binotto kaldte det for en ’åndssvag beslutning’.

Inden sæsonens sidste grandprix forklarede Charles Leclerc dog, hvad der skete.

- Vi har set på det, og jeg har specifikt set på, hvordan vi kunne have gjort tingene bedre, sagde Charles Leclerc ifølge Planet F1.

- Jeg synes, at Seb (Sebastian Vettel, red.) ikke skulle have kørt venstre om, og det ved han også godt. Og jeg skulle have gjort noget mere for at sørge for, at han ikke kunne komme til venstre.

Charles Leclerc og Sebastian Vettel sluttede på fjerde- og femtepladsen med henholdsvis 264 og 240 point.

Lillejuleaften har Ferrari præsenteret en kontraktforlængelse med Leclerc. Den nye aftaler løber til 2024.