Formel 1

Efter sammenstød kunne Magnussens chef ikke længere se det fungere

Kevin Magnussen og Haas-teamet havde en vanskelig 2019-sæson, hvor holdet var næstdårligst. Dan Istitene / Ritzau Scanpix

Haas-teamet havde store problemer gennem det meste af 2019-sæsonen, og det blev ikke bedre af, at kørerne flere gange stødte sammen.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean er holdkammerater på Formel 1-teamet Haas, men i 2019 udstrålede de ikke ligefrem kammeratskab på banerne.

Flere gange var deres biler i kontakt med hinanden, og i midten af sæsonen på Silverstone måtte begge racere udgå, efter danskeren og franskmanden var kørt sammen.

Teamchefen Günther Steiner fik nok.

- Efter Silverstone nåede jeg et punkt, hvor jeg ikke kunne se det fungere længere, for vi havde problemer med bilen, og så fik vi problemer med kørerne, siger Günther Steiner til Autosport.

- Jeg havde lagt stort pres på dem for at arbejde og gøre alt godt, og i sving fem kører de sammen. Jeg tænkte, at det ikke længere kunne håndteres.

I det efterfølgende grandprixet på Hockenheim var Magnussen og Grosjean igen i nærkontakt, men her sluttede de med sæsonens bedste resultat - en syvende- og ottendeplads.

Günther Steiner understreger da også, at den dårlige racer - Haas sluttede næstsidst i konstruktørernes mesterskab - kan have været med til at presse kørerne til at køre for vildt.

Ingen problemer, siger Magnussen

Kevin Magnussen mener dog, at pressens opmærksomhed på deres sammenstød var med til at blæse problemet ud af proportioner.

Han erkender, at holdet bag kørerne har følt, at kørerne skuffede dem.

- Men det var ikke noget, vi gjorde med vilje. Jeg mener, at alt det der bragte os tættere og tættere sammen lagt sammen med erfaringerne fra året som helhed, siger Magnussen til Autosport.

- Romain og jeg havde ingen problemer. Vi talte i telefon sammen ugen efter Silverstone. Der var intet ondt i det.

Günther Steiner har efter sæson frikendt kørerne for de dårlige resultater, fordi bilen slet og ret ikke var til mere.