Formel 1

F1-kører var tæt på at miste sit sæde midt i sæsonen

Antonio Giovinazzi var tæt på at få frataget sit sæde hos Alfa Romeo. Hamad I Mohammed / Ritzau Scanpix

Frédéric Vasseur, der er Alfa Romeo-chef, afslører, at han var tæt på at miste tålmodighed med italieneren.

Han var på en niendeplads på sidste omgang i det belgiske grandprix og var tæt på at sikre to tiltrængte point i Alfa Romeo-holdet.

Men pludselig mistede italienske Antionio Gioviazzi kontrollen over sin racer og endte i barrieren. Han fik derfor ingen point. Op til den weekend havde han kun samlet ét point sammen, og det stod svagt sammenlignet med teamkollega Kimi Raikkonen, der havde scoret 31 point.

Alfa Romeo-chef Frédéric Vasseur afslører, at han var tæt på at miste tålmodigheden med Giovinazzi, og hans sæde hang i en tynd tråd.

- Uheldet var et stort chok for alle på holdet, da det var en god mulighed for at score point. Antonio kom ud af ingenting, og så kørte han galt på sidste omgang, siger Vasseur til Motorsportsweek.

- Vi havde en stor diskussion med Antonio, da disse slags ting kan definere din karriere. Vi talte sammen og diskuterede fremtiden, og jeg var ikke tilfreds med ham. Men vi satte os sammen ugen efter og diskuterede det, og han havde en stærk reaktion på samtalen.

Lagde ikke mærke til Giovinazzis gode præstation

Efter samtalen med teamchefen reagerede Giovinazzi positivt.

Italieneren udkonkurrerede Raikkonen i de sidste otte løb i sæsonen, hvor han hentede 13 point, imens finnen fik 12.

Teamchefen erkender samtidig, at den præstation gik uset hen.

- Problemet for Antonio var, at teamet ikke præsterede, da han var på toppen. Du kan være foran til teamkollega, men man lægger ikke mærke til det, hvis det sker nede ved 14.- og 15.-pladsen. Det er noget andet, hvis det er for 6.- eller 7.-pladsen, siger Vasseur.

Antionio Giovinazzi sluttede på 17.-pladsen i Formel 1-stillingen, imens Kimi Raikkonen bliver nummer 12 med 43 point.