Formel 1

Ferrari-teamchef erkender: Strid mellem stjerner fortsætter

Sebastian Vettel og Charles Leclerc er ikke altid lige enige om tingene. Charles Coates / Ritzau Scanpix

Uenighed og hård konkurrence på Ferrari er en del af gamet, mener holdets teamchef, Mattia Binotto, som forventer, at det fortsætter i den nye sæson.

Stemningen er ikke altid varm mellem Ferraris to kørere, Sebastian Vettel og Charles Leclerc, når de sidder bag rattet under Formel 1-grandprixer.

I november sidste år kom det for eksempel til udtryk ved det brasilianske grandprix, da de ramlede sammen i kampen om fjerdepladsen. Det betød, at de begge måtte forlade grandprixet uden point.

Halvanden måned inden den nye sæson er Ferraris teamchef, Mattia Binotto, ikke bleg for at indrømme, at der nok ikke kommer til at blive ændret meget på billedet til den kommende sæson.

- Man er nødt til at acceptere dem. De er topkørere, og de er her for at gøre deres bedste og for at vinde, siger han til Motorsport.

- Polemikker mellem de to, som vi har kunnet læse i medier og høre over vores radiokommunikation, er et punkt, der slet ikke er et problem. Faktisk er det modsat.

Har tidligere forsvaret sammenstødet

Binotto mener, at striden mellem de to i sidste ende betyder, at begge kørere bliver bedre.

Han har også tidligere været ude at forsvare sammenstødet ved det brasilianske grandprix. I december sidste år sagde han, at sammenstødet var en nødvendig krise.

- Luften er blevet renset, og jeg tror, at du nogle gange har brug for en krise, før grænserne kan sættes de rigtige steder. De har begge indset, at Ferrari-teamet som helhed led mest i det sammenstød, sagde han dengang.

Hold det internt

Binotto erkender dog, at uenighed mellem de to teamkolleger optimalt set skal holdes internt og ikke i teamradioen ud til de mange millioner Formel 1-seere bag tv-skærmene.

- At skændes over radioen er ikke den bedste løsning. Når man er i bilen, har man ikke det fulde overblik, så her handler det om at stole på holdet.

Formel 1-sæsonen begynder den 13. marts i Australien.