Formel 1

Ændring i træningen gør Magnussen optimistisk før sæsonstart

Talkshow med Kevin og Jan Magnussen i Cirkusbygningen i København 4. februar 2020. Foto: Philip Davali/Scanpix 2020 Philip Davali / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen håber, at Haas-raceren til den kommende sæson ikke kun ser godt ud, men at den også kan køre hurtigt.

Når lamperne slukkes, og den nye Formel 1-sæson går i gang 15. marts i Melbourne, bliver det med en Kevin Magnussen i topform.

Det fortæller den danske racerkører tirsdag i forbindelse med et talkshow i Cirkusbygningen i København.

- Jeg er kommet tidligt i gang med genoptræningen. I hele vinterpausen skal man prøve at finde en balance mellem at slappe af, se venner og familie og så træne benhårdt op. Det er her, man virkelig skal rykke sin form, så man kan tabe sig under sæsonen, når man rejser så meget, og træningen bliver komprimeret, siger Kevin Magnussen til TV 2 SPORT.

Haas-danskeren fortæller, at der i år er skruet op for træningen i vintermånederne.

- Jeg har trænet hårdere. Hvert år prøver man at finde ud af, hvad man kan gøre bedre. Jeg føler mig klar, og så må vi se.

- Jeg føler mig hurtig. Jeg føler mig klar. Jeg har haft en god vinter og en god pause, siger Kevin Magnussen.

Men den 27-årige dansker kan ikke bruge sin gode fysiske form til meget, hvis Haas-raceren ikke kan følge med de andre. Det var tilfældet sidste sæson, hvor det amerikanske hold sluttede sæsonen som det næstdårligste i Formel 1.

Talkshow med Kevin og Jan Magnussen i Cirkusbygningen i København 4. februar 2020.

Forsigtig optimisme hos Magnussen

Nu håber Kevin Magnussen på, at han i den kommende sæson får en racer, der kan gøre sig gældende i kampen om point.

- Jeg tør ikke sige meget om, hvor god eller dårlig den er. Det er vi nødt til at vente lang tid endnu, før vi kan sige noget om det, siger Kevin Magnussen.

Er der noget, du er blevet forelsket i?

- Det er der helt klart. Den ser lækker ud. Men det er ikke altid ensbetydende med, at den er hurtig. Jeg synes, den ser lækker ud, og jeg synes, den ser hurtig ud. Nu må vi se, siger danskeren.

Kevin Magnussen tager hul på sin sjette hele sæson i motorsportens kongeklasse. 2018 var hans hidtil bedste sæson, hvor han med 56 point blev nummer ni i kørernes verdensmesterskab.