Formel 1

Grosjean tager had på sociale medier med ro

Romain Grosjean smiler trods onde beskeder på sociale medier. Hamad I Mohammed / Ritzau Scanpix

Haas-køreren Romain Grosjean vil hellere være elsket eller hadet end ikke at have nogen karisma overhovedet.

Den rutinerede Formel 1-kører Romain Grosjean har oplevet en del i sine ni sæsoner i motorsportens fineste selskab.

Blandt andet det faktum, at de 20 kørere løber med stor opmærksomhed på de sociale medier. Både positiv og negativ af slagsen, og den franske Haas-kører har senest i 2019-sæsonen modtaget en del af sidstnævnte, hvis indhold kun har til formål at irritere.

Selvom han naturligvis helst havde været fri for det, tager han meget roligt på hadbeskederne, der af og til tikker ind.

- Jeg vil hellere være elsket eller hadet end ikke at have nogen karisma overhovedet. Nogle støtter mig, og andre gør ikke. Det forstår jeg, siger Grosjean til Motorsport.

Sidste sæson var hård for den 33-årige franskmand, der aldrig for alvor fik det til at fungere i Haas-raceren. Ni point blev det til og en samlet 18.-plads i VM-stillingen.

Billedet anderledes i virkeligheden

Her blev han blandt andet skudt i skoene på de sociale medier, at han hele tiden kørte galt. Noget, han ikke mener, er faktuelt korrekt.

- Nogle gange har folk et billede, der sidder fast, af en. Sådan er livet, og det er ikke en big deal.

Som et kendt ansigt er han vant til, at folk genkender ham på gaden. Her har han dog aldrig oplevet noget, der bare minder om det, han læser på de sociale medier.

- Men blandt personer, jeg møder til hverdag, har der aldrig været en person på tværs af gaden, der har sagt det (som folk gør på de sociale medier, red.) til mig.

Romain Grosjean fik trods den svære sæson forlænget sin aftale med Haas, så han for femte år i streg er klar til at sætte sig bag rattet for det amerikanske hold.