Formel 1

Formel 1-grandprix udsættes på grund af smittefare

Her ses Kevin Magnusen og teamkammeraten Romain Grosjean under det kinesiske grandprix i 2019. Thomas Peter / Ritzau Scanpix

Den frygtede coronavirus har fået Formel 1 til at udsætte årets løb i Kina.

Formel 1-feltet kommer ikke til at køre i Kina i april.

Udbruddet af Covid-19 virus - sygdommen, der i starten af 2020 brød ud i den kinesiske Hubei-provins og blev kendt som coronavirus - har allerede sat en stopper for en række sportsbegivenheder i Kina og omegn i 2020, og nu kan Formel 1 føjes til den efterhånden lange liste.

Grandprixet i midten af april er nemlig blevet udsat til en endnu ukendt dato, oplyser Formel 1.

- Det kinesiske grandprix har altid været en meget vigtig del af Formel 1-kalenderen, og fansene har altid været fantastiske, skriver Formel 1 i et statement.

- Vi glæder os alle sammen til at køre ræs i Kina så snart som muligt, og vi ønsker alle i landet alt det bedste i denne svære tid.

Kinas grandprix skulle have været kørt fra den 17. til den 19. april 2020. Det skulle have været det fjerde løb i år - Australien, Bahrain og Vietnam lægger asfalt til årets første løb.

Det er ifølge Formel 1 den kinesiske arrangør Juss Sports Group, der har anmodet om at udsætte løbet efter dialog med blandt andre den internationale motorsportsorganisation og Shanghai Administration of Sports.

Formel 1 nævner på sin hjemmeside, at beslutningen om udsættelsen af det kinesiske grandprix er truffet for at sikre den helbredsmæssige sikkerhed for både medarbejdere, kørere og fans. Derudover nævnes det, at man selvfølgelig er i tæt dialog med alle interessenter for at finde en mulig dato, når det bliver forsvarligt at afvikle løbet i Kina.

I 2020 var Formel 1-kalenderen pakket med et ekstra løb, så holdene ville komme op på 22 grandprixer. Det øger selvsagt ikke muligheden for at finde en friweekend senere på året.

Ud over Formel 1 rummer listen med aflyste sportsbegivenheder i Kina blandt andet cykling, svømning, atletik, badminton, golf, X Games og en lang række fodboldkampe.