Formel 1

Haas fik ikke vendt skuden – Mercedes eller Ferrari kunne måske have gjort det, siger Magnussen

Kevin Magnussen fortæller, at Haas ikke havde ressourcerne til at få vendt de dårlige resultater.  Philip Davali / Ritzau Scanpix

Ifølge Kevin Magnussen var det ikke muligt for Haas at få vendt om på de dårlige resultater midt i sæsonen på grund af holdets størrelse.

Lige til glemmebogen.

Det må være faktum efter den skuffende 2019-sæson for Kevin Magnussen og Formel 1-holdet Haas.

Allerede i sæsonens andet løb i Bahrain gik det galt for Haas-raceren trods en god start i Australien. Og qua holdets størrelse fik det amerikanske Formel 1-team aldrig vendt om på tingene.

- Inde i en sæson er det enormt svært at vende skuden, fordi du har bilen, og du har hele tiden et nyt løb, der venter forude. Mercedes eller Ferrari ville måske godt kunne vende skuden, fordi de har ressourcerne til det, men for os er det umuligt, siger Kevin Magnussen til TV 3 SPORT.

Faktisk var det kun Williams, der præsterede dårligere end danskerens mandskab i løbet af de 21 løb.

Haas formåede at skrabe 28 point sammen, hvilket rakte til en niendeplads i den samlede stilling.

På ottendepladsen endte Alfa Romeo med 57 point.

Sådan ser Haas-raceren ud til 2020-sæsonen.

Ny bil, ny sæson

En ny sæson er altid lig med en ny bil.

Og det er også tilfældet hos Haas, hvis nye bil har gennemgået en større forandring. Farverne er tilbage i de velkendte sorte, hvide og røde, efter en sæson, hvor bilen var malet helt i sort.

Det kom frem, da holdet præsenterede den nye bil i sidste uge.

Nu håber Kevin Magnussen på, at han i den kommende sæson får en racer, der kan gøre sig gældende i kampen om point.

- Jeg tør ikke sige meget om, hvor god eller dårlig den er. Det er vi nødt til at vente lang tid endnu, før vi kan sige noget om det, siger Kevin Magnussen.

Er der noget, du er blevet forelsket i?

- Det er der helt klart. Den ser lækker ud. Men det er ikke altid ensbetydende med, at den er hurtig. Jeg synes, den ser lækker ud, og jeg synes, den ser hurtig ud. Nu må vi se, siger danskere til TV 2 SPORT.

Kevin Magnussen tager hul på sin sjette hele sæson i motorsportens kongeklasse. 2018 var hans hidtil bedste sæson, hvor han med 56 point blev nummer ni i kørernes verdensmesterskab.