Formel 1

Renault-kører var ’ødelagt’ efter ét år hos Mercedes

Esteban Ocon har måtte træne hårdt for at komme i form til den nye sæson. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Esteban Ocon var reservekører for Mercedes sidste år, og det var en meget krævende sæson, fortæller han.

Den franske racerkører Esteban Ocon brugte hele 2019-sæson på at være i skyggen af Mercedes-kørerne Lewis Hamilton Og Valtteri Bottas.

Ocon mistede sit sæde hos Racing Point efter 2018-sæsonen og blev derfor reservekører hos det britiske team. Men selvom franskmanden ikke brugte meget tid på træning, kvalifikation eller grandprixer havde han alligevel et tætpakket program.

Det ene år som reservekører har tæret så hårdt på kræfterne, at han var helt ødelagt.

- Det var en meget krævende sæson, jeg havde. Der var tidspunkter, hvor jeg ikke sov i to dage. Det hele var vanvittigt. Jeg rejste en masse, sad mange timer i simulatoren og rejste så til banen, hvor jeg også lavede noget, siger Ocon ifølge Autosport.

- De brugte mig godt, men meget. Da jeg ankom efter at have testet i Abu Dhabi (testen efter sæsonens sidste løb, red.), var jeg det letteste, jeg nogensinde har været. Jeg var ødelagt fra hele året.

Har taget flere kilo på i muskler

I den kommende sæson skal Ocon dog ikke længere være i rollen som reservekører. Franskmanden har fået et sæde hos Renault-teamet.

For at komme tilbage i sin normale kampform startede Esteban Ocon sæsonen tidligt. Han tog på træningslejr 2. januar, hvor styrketræning har været i højsædet.

- Jeg har taget 4,5 kilo på i muskler. Så jeg er godt tilfreds med min udvikling, og jeg har en god base at starte på, siger Ocon.

Formel 1-sæsonen starter med grandprixet i Australien, der køres fra 13. til 15. marts.

Holdene tester dog racerne to gange på Circuit de Barcelona-Catalunya, inden sæsonen starter. Første test finder sted fra den 19. til 21., mens årets anden test køres fra den 26. til 28. februar.