Formel 1

Haas-chef forklarer, hvorfor Magnussen kørte galt

Haas-raceren i Barcelona. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Trods problemer med bilen fredag er Haas-teamet ganske tilfredse med, hvordan de tre testdage er forløbet.

Det blev ikke til mere end fire omgange, før Magnussens testdag var ovre.

Den danske Formel 1-kører punkterede ved udgangen af sving syv, mistede kontrollen over Haas-raceren og kørte ind i en væg.

Teamchefen, Günther Steiner, fortæller i en pressemeddelelse, hvad det var, der gik galt i forbindelse med Magnussens uheld fredag.

- Vi havde en beskadiget fælg på grund af problemer med wheel spaceren. Det kostede i sidste ende en punktering til Kevin.

- Uheldigvis var bilen for ødelagt til, at det kunne betale sig at få den gjort i stand. Vi kunne måske have haft den klar igen med en halv time tilbage, men det var der ingen grund til. Vi besluttede at gøre den ordentligt klar til næste uge, for der skifter vi chassis.

Tilfreds med testugen

Mens Kevin Magnussen var i Haas-raceren fredag eftermiddag, var det teamkollegaen, Romain Grosjean, som havde æren i formiddags. Også her var der et lille problem, der gjorde, at bilen blev i garagen i en halv time.

Problemerne på tredje testdag er dog ikke nok til at ødelægge humøret på holdet.

- Samlet set har vores tests været meget positive i denne uge. Vi havde to en halv gode dage, hvor alt levede op til vores forventinger. Det er jeg meget glad for. Jeg ser frem til næste uge for at få endnu flere svar og måske presse bilen lidt hårdere, fortæller Magnussen.

Alle Formel 1-holdene har seks testdage inden sæsonstarten i midten af marts. De sidste tre er onsdag, torsdag og fredag i næste uge. Alle testene foregår i Barcelona.