Formel 1

Williams-teamet er stadig det langsomste, siger en af kørerne

George Russell er ikke optimistisk forud for Formel 1-sæsonen. Clive Mason / Ritzau Scanpix

George Russell har nedtonet forventninger til Williams-teamet i denne sæson på trods af gode tests i Barcelona.

Williams scorede kun ét point i sidste sæson, og det hørte til sjældenhederne, at kørerne klarede den videre fra Q1 i kvalifikationen.

Det har dog set bedre ud i Barcelona i de seneste uger, hvor Formel 1-holdene har testet racerne. Her satte Williams-kørerne nogle gode tider, men George Russell er stadig lidt varsom med at skrue forventningerne op.

- Der er ingen tvivl om, at vi er i en bedre position, men jeg tænker realistisk. Vi har stadig den langsomste bil. Vi har mindsket hullet til de andre, men der er stadig noget vej, siger George Russell ifølge Autosport.

- Det var det, vi kunne håbe på efter vinteren. Vi ser, når vi kommer til Melbourne (sæsonens første grandprix, red.), men I skal ikke forvente at se os i Q2 eller Q3. Vi har helt sikkert forbedret os, men forventninger er under kontrol.

'Bliver svært at konkurrere'

Williams-teamet har skiftet ud i kørerbesætningen til den kommende sæson, da de har hentet 24-årige Nicholas Latifi ind som makker til George Russell.

På trods er det nye blod på holdet har det dog ikke ændret meget i Russells forventninger. Der skal stadig ske noget ekstraordinært, og de andre teams skal fejle, hvis Williams overhovedet skal have point.

- Da vi gjorde det godt sidste år, kvalificerede vi os stadig som nummer 19 og sluttede som nummer 19. Så jeg håber i år, at de andre laver fejl, så vi kan komme længere frem, siger George Russell.

- Det bliver svært at konkurrere imod de andre teams.

Det er svært at bruge de tider, som Williams og de andre Formel 1-teams leverede i Barcelona, til ret meget.

Træninger som disse bliver brugt til, at kørerne kan blive fortrolige med deres nye biler, og til at teamene kan prøve forskellige opsætninger af.

Sæsonens første grandprix køres i Australien 15. marts.