Formel 1

Magnussen forventer hurtig sæson: - Banerekorder bliver knust

Kevin Magnussen forventer meget hurtigere biler i år. Albert Gea / Ritzau Scanpix

Formel 1-feltet ser ud til at blive meget hurtigere i denne sæson, og dermed kan rekorder stå for fald.

Den kommende sæson i Formel 1 kan blive lynende hurtig.

Det mener den danske Haas-kører Kevin Magnussen forud for den første træning ved sæsonens første Formel 1-grandprix i Melbourne, Australien.

- Bilerne er meget hurtigere nu. Og der er meget mere greb, siger Kevin Magnussen.

- Banerekorder i denne sæson bliver knust.

Haas-danskeren og resten af Formel 1-kørerne fik lov til at teste deres racere i Barcelona i februar på banen Circuit de Barcelona-Catalunya. Her kunne Kevin Magnussen mærke tydeligt forskel i den nye Haas-racer, VF-20.

- På anden omgang i sving ni kunne jeg give den fuld gas. Det kunne jeg kun på én omgang sidste år, hvor jeg var helt lav på brændstof.

- Der var heller ingen, der havde deres nakke i orden efter træningen. Det siger noget om, hvor hurtige bilerne er, siger Kevin Magnussen.

Grosjean bakker op

Danskeren bliver bakket op af sin holdkammerat, franske Romain Grosjean.

- Det er en rigtig god opgradering. Men jeg kigger ikke rigtig på tiderne i Barcelona.

- Sidste sæson var vi også blandt de hurtigste i Barcelona, og se hvordan det gik. Lad os se efter fem løb, siger Romain Grosjean.

Kevin Magnussen skal i denne sæson forsøge at forbedre sidste sæsons 16.-plads ud af feltets 20 kørere.

Sidste sæsons model - VF-19 - havde flere problemer med aerodynamikken, hvilket gjorde det umuligt for Haas at være konkurrencedygtig.

Magnussen tror på, han kan overbevise Hass' ejer

Haas' ejer, Gene Haas, har tidligere udtalt, at han håber, at VF-20'eren kan give samme resultater som i 2018, hvor Kevin Magnussen endte på en samlet niendeplads, og Haas blev nummer fem i konstruktørernes VM-stilling.

I weekenden udtalte Gene Haas til mediet Motorsport, at han endnu ikke har besluttet, om Haas skal fortsætte i Formel i 2021. Dertil vil han først se forbedringer fra den seneste sæson.

Kevin Magnussen tror på, at han kan overbevise Gene Haas.

- Vi kommer alle til at gøre vores bedste for at gøre det værd at være i Formel 1 for Gene (Haas, red.). Vi knokler røven ud af bukserne, siger Kevin Magnussen.

Haas' holdleder, Günther Steiner, tror stadig på, at Gene Haas er engageret.

- Jeg har lige talt med ham i morges, og han er stadig interesseret i, hvordan det går, og hvordan vi har det, siger Günther Steiner.

- Vi er rigtig godt forberedte i år.