Coronavirus

Ferrari lukker ned

Ferrari-medarbejdere forlader Australien, hvor grandprixet blev aflyst. William West / Ritzau Scanpix

Ferrari er det første hold i Formel 1 til at stoppe al aktivitet som følge af udbruddet af coronavirus, der allerede har aflyst de første løb i 2020.

De italienske giganter Ferrari lukker helt ned i de kommende to uger.

Italien er voldsomt ramt af coronavirus, og den legendariske bilfabrikant har truffet beslutningen for de ansattes skyld.

- Det er i respekt for dem, deres bekymringer og familier, at vi vælger at gøre det, siger Ferrari-chefen Louis Camilleri, ifølge BBC.

Nedlukningen sker både hvad angår Ferraris Formel 1-hold og den generelle produktion af de italienske sportsvogne.

Ifølge BBC er italienerne foreløbigt det eneste Formel 1-hold, der vælger at indstille arbejdet som følge af coronavirus.

Mercedes' to Formel 1-fabrikker i England forbliver åbne, men alle medarbejdere, der var rejst til Australiens grandprix, skal i 14 dages karantæne.

I Italien er knap 25.000 smittede og over 1800 personer døde af coronavirus mandag formiddag.

Sæsonen udsættes i flere måneder

Formel 1-sæsonen skulle være startet i netop Australien i den netop overståede weekend, og alle hold var klar og parate, da aflysningen blev en realitet.

Siden er også de efterfølgende grandprixer i Bahrain, Vietnam og Kina blevet udsat, hvilket indtil videre indikerer en sæsonstart i Holland i den første weekend i maj.

Hverken Formel 1 eller den internationale motorsportsunion (FIA) forventer dog, at sæsonen 'allerede' går i gang her.

- Som et resultat heraf (coronakrisen, red.), forventer Formula 1 og FIA at begynde sæsonen i Europa i slutningen af maj, men på grund af den voldsomme stigning af covid-19-tilfælde i Europa de seneste dage, vil dette jævnligt blive revideret, lyder det i en pressemeddelelse fra i fredag.