Formel 1 kan ændre i løbskalenderen uden holdenes godkendelse

Nu kan holdene i verdens fineste motorsportsklasse ikke længere stille noget op i mod ændringer i Formel 1-kalenderen.

Der er allerede blevet ændret en del i Formel 1-kalenderen, selvom årets første grand prix endnu ikke er kørt.

Først blev sæsonstarten i Australien helt aflyst, hvorefter løbene i Bahrain, Vietnam og Kina alle er blevet udskudt på ubestemt tid. Torsdag røg løbene i Spanien, Holland og Monaco ligeledes af kalenderen grundet coronavirus.

Men skulle det blive til flere ændringer i kalenderen, så kan Formel 1 nu gøre det helt uden holdenes accept og tilladelse. Det fik Formel 1-chefen Chase Carey på plads i et telefonmøde med de ti hold torsdag.

- På vores møde var der fuld opbakning til at fuldføre så mange af de udsatte løb som muligt på andre tidspunkter, forklarer Cahse Carey ifølge Autosport.

- Vi vil nu forsøge at lave en ny kalender for 2020, vi vil forsøge at konsulterer holdene, men som vi aftale på mødet kræver ændringerne ikke længere en formel accept. Det giver os fleksibiliet.

Aflysninger og udskydelser i hele verden

Det er langt fra kun i Formel 1, der kæmpes hårdt for at få logistikken for sæsonen til at gå op.

Stort set alle sportsgrene har måtte aflyse eller udskyde begivenheder. Blandt andet i tennis er alle turneringer frem til juni blevet udskudt eller aflyst.

I fodboldens verden er sommerens helt store højdepunkt, EM, blevet udskudt med et år - til dels af helbredsmæssige årsager, men også i et forsøg på at give tid og plads i kalenderen til, at de nationale ligaer kan spilles færdige.

Som det ser ud lige nu, så bliver det første Formel 1-løb afviklet den første weekend i juni. Her skal Azerbaijan og asfalten i Baku efter planen være værter.