Coronavirus

Grosjean med skarp kritik: - Som kører har du intet valg

Ifølge Romain Grosjean var Formel 1-kørerne tvunget til at rejse til Australien, hvor de selv måtte holde fans på afstand trods smittefare.

Årets Formel 1-sæson har lange udsigter.

Seks af de første otte grandprixer er udskudt på grund af udbruddet af coronavirus, mens Australiens grandprix blev aflyst, og det samme er tilfældet med Monacos grandprix, der skulle være kørt i maj.

Sæsonen skulle være begyndt i Australien 15. marts, og hele Formel 1-nomaden var også på plads down under, før det blev afblæst i sidste øjeblik. Og netop den form for håndtering af situationen frustrerer Haas-kører Romain Grosjean.

- Løbet blev aflyst to timer før den første træning, selvom det var 99,99 procent sikkert, at det ville blive udfaldet. Vi skulle enten have aflyst det i god tid før eller også efter løbet, men der var slet ikke plan for det overhovedet, siger frankmanden ifølge Formel1.de.

Samtidig understreger danske Kevin Magnussens teamkollega, at kørerne ikke havde noget valg, så længe løbet stod til at blive afviklet - også selvom man ikke havde lyst.

- I Formel 1 har du som kører intet valg. Hvis arrangøren placerer et løb, og dit team melder sig til, er det påkrævet at møde op.

- Du tager derned på trods af omstændighederne, og du er bare nødt til at acceptere det. Det er derfor, vi var der, og jeg skjuler ikke, at humøret i paddocken var specielt. Der var ikke den atmosfære, vi er vant til, siger Grosjean

- Fansene forstod os ikke

Et af Haas-kørerens kritikpunkter drejer sig også om de mange tusinde fans, der nåede at møde op på anlægget for at bevidne træningen såvel som de fanarrangementer, der altid er under en Formel 1-weekend.

Han mener nemlig ikke, at arrangøren - FIA - udviste tilstrækkelig forsigtighed ved at lade fansene samle sig i massevis.

- Kommunikationen svigtede også, siger han med henvisning til fans, der havde adgang til områder helt tæt på kørerne.

Og det betød, at Grosjean og kompagni selv måtte fremstå arrogante for at tage egne forholdsregler.

- Der var fans, som ikke forstod, hvorfor vi ikke ville tage billeder med dem. Det var ikke, fordi de var syge, men fordi vi lige så godt selv kunne bære virussen. Jeg kunne have smittet andre uden at vide det.

'Vanvittig' sæson i vente

I øjeblikket står Formel 1-sæsonen til tidligst at gå i gang i Canada i midten af juni.

Som nævnt i indledningen er syv af kalenderens første otte grandprixer blot udsat og ikke aflyst, så der bliver nok at se til for teamene i den sidste halvdel af sæsonen.

- Vi kan næsten sige med sikkerhed, at der ikke bliver nogen sommerferie i år. Den kan vi lige så godt aflyse, siger Romain Grosjean.

Canadas grandprix skal efter planen køres fra 12.-14. juni.