Formel 1

Lundgaard fik slettet klart hurtigste tid: - Forstår det stadig ikke

Christian Lundgaard. Joe Portlock / LAT Images / FIA F3 Championship

Formel 2-danskeren Christian Lundgaard vandt pole position i sin online-debut, men fik alligevel ikke lov at starte forrest i feltet.

Christian Lundgaard var flyvende søndag aften, hvor han deltog i et virtuelt løb arrangeret af Formel 1.

Danskeren, der i denne sæson er blevet opgraderet til Formel 2, sluttede på andenpladsen bag Farraris Formel 1-stjerne Charles Leclerc og dermed foran adskillige nuværende og tidligere Formel 1-profiler.

- Det var super sjovt at tage del i Formel 1's Virtual Grand Prix. Det var et godt løb mod nogle af Formel 1-kørerne, og jeg viste, hvad jeg er i stand til, siger Christian Lundgaard på Renaults hjemmeside.

Den 18-årige Renault-kører vandt sågar kvalifikationen, men en straf gjorde, at han måtte starte løbet som nummer seks.

Angiveligt ramte han en modkører, men selv undrer Lundgaard sig over straffen på fem placeringer.

- Jeg måtte starte som nummer seks, så at slutte som nummer to var fedt. Jeg havde en rigtig god kvalifikation og var klart hurtigst efter en virkelig god omgang. Uheldigvis fik jeg en straf i slutningen af sessionen, som jeg stadig ikke helt forstår, siger han.

Profileret felt og alternative regler

Hele seks af de tyve kørere var nuværende Formel 1-kørere, og søndagens virtuelle ræs foregik på Albert Park i Melbourne, Australien.

Charles Leclerc, Alexander Albon, Antonio Giovinazzi, Lando Norris, Nicholas Latifi og George Russel deltog alle, ligesom flere tidligere Formel 1-profiler deltog. Blandt andre den tidligere verdensmester Jenson Button.

Onlineløbet foregik ganske vist på selvsamme bane, som den 'rigtige' sæson plejer at starte på, men kørerne skulle blot gennemføre den halve distance på 29 omgange. Derudover varede kvalifikationen 18 minutter kort forinden.

I næste weekend skal feltet - der endnu er ukendt - duellere på banen i Shanghai.

Den virkelige Formel 1-sæson - såvel for Formel 2's - nåede aldrig at starte, før coronavirussen satte en stopper for det. Senest nyt er, at sæsonen starter i midten af juni i Canada, men dette er fortsat yderst usikkert.