Coronavirus

Mercedes producerer tusind hjælpeapparater til corona-smittede om dagen

Formel 1's mesterhold har omlagt produktionen på sin fabrik og kommer nu corona-smittede englændere til undsætning.

Ingeniørerne på Mercedes' Formel 1-hold har bestemt ikke ligget på den lade side, selvom sæsonen er suspenderet.

På holdets hovedfabrik i Brixworth, England, har de kloge hoveder brugt den seneste tid på at hjælpe det engelske sundhedsvæsen (NHS) med at holde trit med det stigende antal corona-smittede i landet.

Mercedes-folkene har - i samarbejde med University College London - udviklet en såkaldt CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), der skal hjælpe syge med lungeproblemer med at trække vejret gennem en maske.

Det engelske sundhedsvæsen har ifølge CNN allerede bestilt 10.000 enheder, og Mercedes oplyser, at man forventer at producere tusind om dagen blot få uger efter, at prototypen stod klar.

- Det er fænomenalt, at enhederne står på hospitalerne kun to uger efter den første prototype blev bygget. Det viser, hvad der er muligt, når universiteter, hospitaler og industrien arbejder sammen for nationens bedste, siger den engelske professor og doktor David Lomas fra University College London.

Sådan ser Mercedes' vejrtrækningsassist ud i praksis.

Mercedes meddeler desuden, at apparatet er designet til enkelt at kunne implementeres andre steder end i England.

I England er 56.000 personer smittede og over 6000 er døde med coronavirus.

'Det bliver en vital hjælp'

CPAP skal hovedsageligt hjælpe de patienter, hvor en almindelig iltmaske ikke yder nok support, men hvor en respirator endnu ikke er fuldt nødvendig.

Efter flere tests på University College Londons hospital og flere andre hospitaler blev apparatet godkendt til brug i sidste uge.

- Disse livreddende apparater bliver en vital hjælp for NHS i de kommende uger. De hjælper med at frigøre respiratorer og lette trykket på intensiv-afdelingerne, siger David Lomas.

Udover Mercedes er flere engelsk-baserede Formel 1-hold som Williams og Red Bull i gang med at forløse produktionen af op mod 1500 respiratorer om ugen.

Formel 1-sæsonen blev tirsdag udskudt yderligere til slutningen af juni, hvor Frankrigs grandprix står til at blive årets første på kalenderen.