Coronavirus

Haas-chef erkender problemer - Magnussen tilbyder at gå ned i løn

Haas’ teamchef, Günther Steiner, erkender, at holdet er i en kompliceret situation rent økonomisk. Kevin Magnussen har tilbudt at gå ned i løn

Alt var klappet og klart til sæsonens første Formel 1-grandprix, der skulle køres i Australien.

Men lige på tærsklen til den nye sæson, brød coronavirussen ud og satte en stopper for løbet, inden det overhovedet var kommet i gang.

Efterfølgende er grandprixerne blevet udskudt på stribe, og det har gjort, at sæsonen lige nu tidligst kan begynde sidst i juni. Det har ramt holdene hårdt økonomisk, da indtægten dermed er lig med nul.

Et af de hold, der har store problemer, er Haas-teamet, der har Kevin Magnussen i en af bilerne. Han vil gøre alt for at hjælpe.

- Det er rigtig, at jeg har tilbudt at gå ned i løn, siger Kevin Magnussen til BT uden at nævne, hvor meget han er villig til at reducere sin løn.

'Kørerne ved, at vi har det svært'

Haas' teamchef bekræfter over for Motorsport Magazin, at både Kevin Magnussen og Romain Grosjean har tilbudt sin hjælp til holdet.

- De kom frem og sagde, at hvis vi skulle bruge noget fra dem, så skulle vi bare sige det. Kørerne ved, at vi har det svært, og jeg har endnu ingen detaljer, men det (at gå ned i løn, red.) er noget, vi taler om, siger Günther Steiner.

- Nogle hold kan gøre det, men alle de små er enige om, at det ikke er muligt. Vi kan ikke udvikle teamet i tre måneder, mens vi ikke har nogen indkomst.

Lige nu er det franske grandprix det første på kalenderen i den sidste weekend i juni, men ingen ved, hvornår der er kontrol over coronavirussets spredning i Europa og flere andre dele af verden.