Coronavirus

Præsident: Vi kan komme til at miste Formel 1-hold

Præsidenten for det internationale motorsportsforbund, Jean Todt, indrømmer, at hold kan risikere at forsvinde, selvom de sænker budgetloftet.

Formel 1 er midt i en finansiel krise, ligesom flere andre sportsgrene er på grund af coronapandemien.

Holdene mister millionvis af kroner, hver gang et løb bliver udsat eller aflyst. Det har fået flere hold til at sende personale hjem. Dette gælder blandt andre Haas-teamet med danske Kevin Magnussen, der selv er gået ned i løn, på holdet.

Det værste scenarie er, at Formel 1, som vi kender det i dag, ikke længere vil være muligt

Jean Todt, præsidenten for det internationale motorsportsforbund

Der er indført et budgetloft i Formel 1 fra næsten sæson for at udjævne feltet, men hold som McLaren mener, at loftet skal være endnu mindre for at redde sporten. Præsidenten for det internationale motorsportsforbund, Jean Todt, erkender dog, at ændringer ikke kan være nok til at redde flere hold.

- Det eneste scenarie, der kan kræve en ændring i reglementet efter det sidste møde, ville være, at vi mistede hold. Og det kan vi ikke udelukke, siger han i et interview med Auto Motor und Sport.

- Jeg håber, at vi ikke kommer i den situation. For så skal vi stille selv fundamentale spørgsmål som, hvordan Formel 1 kommer til at se ud i fremtiden. Det værste scenarie er, at Formel 1, som vi kender det i dag, ikke længere vil være muligt.

Formel 1-chef ser på løsninger

For en uge siden udsatte Formel 1-ledelsen sæsonstarten yderligere på grund af den uafklarede coronakrise, og der arbejdes nu på alternative løsninger.

Formel 1-direktør Ross Brawn siger til Sky Sports, at Formel 1-sæsonen stadig kan nå at indeholde mellem 8 og 19 løb. Det afhænger af, om man kan køre fra juli eller oktober.

- Lige nu kigger vi på logistikken i forbindelse med et lukket løb (uden tilskuere, red.). Hvordan ville vi få folk derhen, hvordan kunne vi beskytte dem, hvordan kunne vi gøre det sikkert, hvem måtte være i paddocken, lyder overvejelserne fra Brawn.

- Enhver mulighed bliver drøftet, slår han fast.

Lige nu er det franske grandprix det første på kalenderen i den sidste weekend i juni.

Men i en tale mandag til det franske folk slog præsident Emmanuel Macron fast, at coronakrisen gør, at store begivenheder med mange mennesker ikke kan komme på tale førend tidligst midt i juli.