Coronavirus

Vettel forudser Formel 1 uden tilskuere: Ingen kan lide løb uden fans

De første ni løb i denne Formel 1-sæson er udsat eller aflyst. Ferrari-køreren Sebastian Vettel tror, at denne sæson bliver helt uden tilskuere.

Formel 1 er nøjagtig som fodbold, håndbold, tennis og alle andre sportsgrene blevet stærkt udfordret af coronakrisen.

Sæsonens første ni løb er blevet udskudt eller aflyst. Lige nu er Formel 1 sat til at begynde i Frankrig i slutningen af juni, men det grandprix ventes ligeledes at blive udskudt eller aflyst inden længe.

Men hvornår og hvordan skal verdens fornemmeste motorsportsklasse så i gang med 2020-sæsonen? Ferrari-køreren Sebastian Vettel tør ikke gætte på, hvornår Formel 1-feltet atter kommer i aktion, men han tror, det bliver helt uden tilskuere.

- Der er ikke nogen, der kan lide at køre for tomme tribuner, men spørgsmålet er, hvornår det er det rigtige tidspunkt at starte med at køre ræs, siger Vettel i et interview med The Guardian.

- Et spøgelsesløb uden tilskuere er nok tættere på en realitet, end et ræs som vi kender det med fans.

Formel 1-boss er optimist

Selvom Sebastian Vettel ikke er særlig optimistisk angående dette års Formel 1, så er stemningen hos Formel 1-chefen Ross Brawn anderledes positiv.

Brawn mener stadig, at det er realistisk at få afviklet 19 af de oprindelige 22 løb i denne sæson, hvis Formel 1 vel at mærke kan komme i gang i juli.

Ifølge Sebastian Vettel så er sikkerhed og helbred dog langt vigtigere end at få sat gang i Formel 1-sæsonen.

- Det er meget svært. Det er en svær beslutning. Du har sportens økonomiske helbred at tage hensyn til, men på den anden side er der ansvaret overfor alle, der er involveret i sporten og fansene, forklarer Vettel til The Guardian.

- Der kommer mange fans for at se vores løb. Vi er nødt til at være sikker på, at vi kan tage os af os selv og af fansene.