Coronavirus

Haas-chef tror på sæsonstart i juli

Haas-teamchef Günther Steiner har en forventning om, at Formel 1-sæsonen kan begynde i Østrig i første weekend i juli, men uden tilskuere.

Formel 1-grandprix efter Formel 1-grandprix er blevet udsat på grund af coronakrisen.

Det næste på kalenderen, der endnu ikke er pillet ved, er Frankrigs grandprix i slutningen af juni, men også det forventes at blive henlagt til et senere tidspunkt, efter den franske præsident, Emmanuel Macron, tidligere på ugen forbød arrangementer med mange mennesker indtil tidligst midten af juli

Det har blandt andet ført til en udskydelse af verdens største cykelløb, Tour de France.

Sæsonstart uden tilskuere

Efter Frankrigs grandprix er Østrigs grandprix planlagt i den første weekend i juli, og Red Bull Ring kan ifølge Kevin Magnussens teamchef meget vel komme til at lægge asfalt til sæsonstarten. Dog uden tilstedeværelse af tilskuere.

Torsdag deltog Günther Steiner og de øvrige ni teamchefer i en telefonkonference med det internationale motorsportsforbund (FIA) og Formel 1's ejere.

- Jeg ser det som en stor mulighed, og jeg tror, det er realistisk, at vi starter i juli. Ja, det er tidligt, men uden tilskuere til en lukket event er det muligt, siger Haas-teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Over for avisen slår han samtidig fast, at Formula One Group, selskabet bag Formel 1, har en stor opgave i at gøre det sikkert at køre løb i Østrig.

Langsom genåbning i Østrig

Efter påske begyndte Østrig i et gradvist omfang at åbne landet igen. Butikker med et areal på op til 400 kvadratmeter samt havecentre og byggemarkeder var de første til at åbne igen.

Fra 1. maj vil indkøbscentre, større butikker og frisører også kunne slå dørene op igen, og fra midten af maj gælder det ligeledes landets hoteller og restauranter.

Såfremt Østrigs grandprix bliver sæsonens første, venter der efterfølgende de resterende 11 i forvejen fastlagte grandprixer. Derudover skal de udsatte grandprixer, der ikke bliver ændret til aflyst, have en plads på kalenderen.

Sportschef tror på 19 løb

I marts sagde Chase Carey, der er direktør for Formula One Group, at han forventer en revideret kalender med 15-18 grandprixer. I år var der oprindeligt fastlagt 22 grandprixer.

Formel 1-sportschef Ross Brawn har for nylig udtalt, at han mener, det er realistisk at få afviklet 19 af sæsonens løb, hvis Formel 1 kommer i gang i juli.

På Formel 1's hjemmeside står der, at sæsonen meget vel kan fortsætte på den anden side af 29. november, hvor årets sidste grandprix står til at blive kørt i Abu Dhabi.

Foreløbig er syv grandprixer i denne sæson udsat ifølge Formel 1's hjemmeside. Der er tale om grandprixerne i Bahrain, Vietnam, Kina, Holland, Spanien, Aserbajdsjan og Canada.

Grandprixerne i Australien og Monaco er aflyst.