Formel 1

Haas er presset af krisen - ejer vil gerne vente, men ikke for evigt

Günther Steiner og Haas er presset af coronakrisen. Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Holdejer Gene Haas har sagt, at sæsonstarten ville afgøre hans engagement i Formel 1. Starten er blevet udskudt, men han har ikke evig tålmodighed.

Kevin Magnussens Haas-team kæmper i disse dage med at overleve.

Adskillige Formel 1-løb er nemlig enten bleven aflyst eller udsat, og det betyder, at holdet kæmper økonomisk.

Haas har ingen indtægt, og derfor lever de lige nu af velvillighed fra Gene Haas, der ejer teamet. Dette er teamchef Günther Steiner lykkelig for, men han erkender også, at situationen kan ændre sig.

- Ligesom alle os andre ved han ikke, hvad der kommer til at ske i den nære fremtid, og om vi kommer til at køre løb i år. Han vil gerne vente lidt længere, men ligesom enhver anden forretningsmand vil han ikke vente for evigt, siger Günther Steiner til Formel 1’s officielle hjemmeside.

- I øjeblikket vil han se tiden an. Vi har sendt folk hjem, vi fyrede dem ikke. Det er en af de ting, der skal sikre os for fremtiden - og at han (Gene Haas, red.) forbliver interesseret i sporten.

I et forsøg på at overkomme de økonomiske problemer er størstedelen af medarbejderne i holdets britiske afdeling blevet sendt hjem på tvungen orlov, mens holdets kørere har accepteret at gå ned i løn.

Selvfølgelig er der en trussel, hvis der ikke er en indkomst

Günther Steiner, teamchef hos Haas

Günther Steiner håber, at Haas i de næste få måneder vil få et klarere billede af fremtiden, så de kan gøre alt for at sikre teamets overlevelse.

Haas er truet, erkender teamchef

Sæsonstarten, som ingen ved, hvornår kommer til at foregå, var udset til at blive særdeles afgørende for Haas-teamet.

Efter starten ville Gene Haas nemlig overveje, at han ville blive ved med at opretholde sit engagement i sporten.

Men da ingen ved, hvornår det kommer til at ske, erkender teamchefen, at de går en uvis fremtid i møde.

- Selvfølgelig er der en trussel, hvis der ikke er en indkomst, hvis der ikke er løb, og vi ikke bliver betalt for det. Der er altid en trussel, hvis ikke sporten kommer tilbage. Vi skal bare være bevidste omkring, at det, vi gør, er det bedste, og så skal vi håbe på, at vi snart vender tilbage på banen, siger Günther Steiner.