Formel 1

Magnussen er åben for alle muligheder

For den danske Formel 1-kører er det stadig målet at blive verdensmester.

De seneste ti år har Red Bull og Mercedes siddet på Formel 1-tronen med Ferrari i slipstrømmen.

Af den grund virker det usandsynligt, at et mindre team som Haas, der tilmed arbejder med et langt mindre budget, kan stryge helt til tops.

Det er Kevin Magnussen udmærket klar over, så for at kunne indfri sin drøm om at blive verdensmester, skal han på et tidspunkt finde et andet team at køre for.

Men sæderne hos Ferrari, Mercedes og Red Bull er eftertragtede og svære at få. Derfor må danskeren også kigge mod teams i midterfeltet, og her befinder McLaren og Renault sig. To teams 27-årige Kevin Magnussen tidligere har kørt for.

- Men forhistorien hos netop de to teams skræmmer mig ikke. Jeg er helt åben for alle muligheder. Selvom jeg havde nogle hårde tider hos Renault og McLaren, har jeg stor respekt for begge teams, siger Kevin Magnussen til B.T.

Røg ud i kulden efter debutår

I 2014 gav McLaren Magnussen chancen i Formel 1, og danskeren kvitterede med en andenplads i sit debutløb.

Samme team degraderede ham dog til reservekører allerede året efter.

Renault hentede Magnussen i 2016 og gav ham en ny chance i motorsportens kongeklasse. Men efter én sæson var det slut, og danskeren fortsatte karrieren hos Haas.

Haas-fremtid i Formel 1 uvis

Da Kevin Magnussen underskrev en kontraktforlængelse med det amerikanske team i 2018, erfarede TV 2 SPORT, at der var tale om en toårig aftale med option på et år mere.

Haas-ejer Gene Haas udtalte imidlertid tidligere på året, at starten på denne sæson kunne afgøre, om Haas også er at finde i Formel 1 næste år.

Siden er Formel 1-sæsonen blevet bremset af coronakrisen, hvilket har fået Formel 1, det internationale motorsportsforbund (FIA) og de ti teams til at udskyde det nye tekniske reglement fra 2021 til 2022, mens den finansielle reglementsændring vil blive implementeret som planlagt fra næste år.

Hvilken indflydelse det får på Gene Haas' beslutning, må tiden vise. Giver han grønt lys til at fortsætte, binder han sig for en femårig periode ligesom alle andre teams.