Formel 1

Kritiske kommentarer var smertefulde for Grosjean

Romain Grosjean under en træning til det britiske Formel 1-grandprix på Silverstone i juli 2019. John Sibley / Ritzau Scanpix

Den franske Haas-kører Romain Grosjean har været udsat for megen kritik i sin tid i Formel 1. Tidligere læste han kommentarerne på de sociale medier.

Det var smertefuld læsning for Romain Grosjean.

Efter uheld i Formel 1-grandprixer eller andre uheldige episoder strømmede kritiske kommentarer ind på hans sociale medier, hvilket stadig er tilfældet, men han har nu lært at leve med dem, fortalte han, da han var med i en liveudsendelse på Formel 1's Instagram.

I dag svarer han endda kritikerne igen.

- Jeg har været igennem forskellige faser. Nogle gange læste jeg dem, og det var bare smertefuldt, sagde Romain Grosjean.

- Så det holdt jeg op med, og ved du hvad? Jeg kom til et punkt, hvor jeg havde det sådan: 'Jeg ved præcis, hvad jeg laver. Jeg ved, hvad jeg har opnået i Formel 1. Jeg ved, hvad jeg har opnået i mit liv'. Og hvis de fyre beslutter, at de vil være hårde ved mig, kan jeg svare dem på en sjov måde.

I udsendelsen blev han også spurgt om, hvordan han svarer så roligt på kommentarerne.

- Hvis de siger, du er en elendig kører? Jamen, måske er jeg en elendig kører, men jeg har kørt 169 grandprixer. Hvis det var dårligt, forestil dig så, hvor dum holdejeren ville være ved at beholde mig.

For 34-årige Grosjean - der har været på podiet ti gange, senest i 2015 - er det at interagere med fans i dag en del af de moderne medier. Han kan godt lide, at folk - hvis det vel at mærke er i en ordentlig tone - kommenterer, når noget ikke er godt, for så kan han forklare.

- Jeg er glad for, at folk enten kan lide mig eller ikke lide mig. Hvis du har udstråling som en østers, er folk ligeglade, sagde Grosjean i udsendelsen.

Bliver drillet af teamchef

Franskmanden har desuden måttet lægge øre til drillerier fra sin nuværende teamchef hos Haas, Günther Steiner. Det har Netflix-serien 'Formula 1: Drive to Survive' dokumenteret op til flere gange.

Som for eksempel i første afsnit i anden sæson, hvor Steiner holder tale for Kevin Magnussen, Romain Grosjean og øvrige Haas-ansatte forud for 2019-sæsonen.

- Det er en fornøjelse at arbejde med jer. Med nogle af jer, ikke alle... Romain? Intet at sige? Godt, kommer det fra teamchefen.

- Jeg har brug for én at drille. Det er han så vant til, lyder det fra Steiner i et efterfølgende interview.

Da Haas-staben bevæger sig ind i et andet lokale for at se nærmere på 2019-raceren, stikker Günther Steiner igen til Grosjean.

- Romain, sidst en sort-guld bil var med i løbet, endte den (Lotus E20) på podiet med dig. Kan du gentage det? Intet pres.

- Da gik vi konkurs, svarer Grosjean om Lotus, der faktisk blev reddet i 2015 efter et stort aktieopkøb fra Renault. Få måneder senere, i december, overtog den franske bilgigant Lotus-holdet.

- Vi er ikke gået konkurs. I hvert fald ikke endnu. Det kommer an på, hvor mange biler du smadrer i år (2019, red.), kommer det så fra Steiner.

- Selvfølgelig siger du det, siger Romain Grosjean.

Grosjean skiftede til Haas i 2016. Året efter fik han selskab af Magnussen, der kom fra Renault.