Formel 1

Magnussen-forlængelse er sat på pause

Kevin Magnussen må vente med at finde ud af, om samarbejdet med chefingeniør Ben Agathangelou skal fortsætte. Haas F1 Team

Teamchefen hos Haas, Günther Steiner, bruger ikke tiden lige nu på at tænke på Kevin Magnussens kontraktudløb efter denne sæson.

Når Formel 1-sæsonen engang lukker ned for 2020-sæsonen - hvis den altså nogensinde kommer i gang - så er det også udløb for Kevin Magnussens kontrakt med Haas.

Og mens coronavirussen også lagt Formel 1-cirkusset i dvale, så kommer krisen dog ikke til at få indflydelse på Kevin Magnussens muligheder for at forlænge samarbejdet med det amerikanske team. Tværtimod betyder krisen, at alle tanker om Magnussens kontrakt-udløb er sat på pause.

- Lige nu tænker vi ikke på kørerne, og hvad der skal ske med dem. Nu skal vi tilbage og køre løb og finde tilbage til vores rytme igen og se, hvor vi er i forhold til fremtiden, siger Haas' karismatiske teamchef Günther Steiner til TV 3 Sport.

- Men det betyder ikke, at man skal sige, at Kevin Magnussen ikke fortsætter hos Haas. Jeg aner ikke, hvad der kommer til at ske. Og jeg bruger ikke tiden på at tænke på det, for der er så meget andet, der skal gøres lige nu.

Den 55-årige italiener har travlt fra sit hjemmekontor, og det er med alt andet end at tænke på sine to kørere - Magnussen og franskmanden Romain Grosjean. For som teamchefen udtrykker det:

- Først skal vi have rettet skibet op, og så kan vi begynde at tænke på sømændene.

Günther Steiner slår dog fast, at han kommer godt ud af det med sin danske kører, der er på kontrakt hos Haas på fjerde år, og det samme er tilfældet for Magnussen og teamejer Gene Haas.

Men tiden lige nu er ikke til at tænke på kørerbesætningen for næste sæson. For det første løb i den indeværende sæson er ikke afviklet endnu, og ingen ved, hvornår det sker.

Günther Steiner håber, at Formel 1-feltet er tilbage på asfalten i juli i Østrig.