Formel 1

Ferrari-komet med vild idé: - Det ville være cool at køre den modsatte vej

De vil så skulle lære banerne at kende forfra, siger Leclerc. Mark Thompson / Ritzau Scanpix

Charles Leclerc vil gerne køre den modsatte vej rundt, hvis Formel 1-kalenderen byder på to løb på samme bane.

Coronakrisen har vendt store dele af sportens verden lidt på hovedet. Og det med at vende tingene på hovedet har også vundet indpas hos Formel 1-køreren Charles Leclerc.

Ferrari-talentet synes nemlig, at det ville være en god idé at køre den ’forkerte’ vej rundt på racerbanerne.

- At køre den modsatte vej rundt ville være cool. Det ville betyde, at vi kørere skulle lære banen at kende helt forfra. Det var sådan, vi gjorde, da vi kørte gokart, siger Charles Leclerc ifølge PlanetF1.com.

Formel 1-arrangørerne har kvaler med at få kalenderen til at gå op på grund af coronakrisen.

Derfor er det blevet overvejet at køre to løb i træk på den samme bane. På den måde ville kalenderen hurtigere blive fyldt ud uden at tilføje mere rejseaktivitet ind i en allerede presset kalender.

'At køre den modsatte vej ville ligestille kørene'

Hvis arrangørerne vælger at køre to løb på samme bane, ville det ifølge Leclerc give god mening at køre ét løb den normale vej rundt på racerbanen og ét løb den modsatte vej.

- Du kan altid argumentere for fordele og ulemper ved at bruge den samme bane mere end én gang, men vi er nødt til at kigge på situationen, siger Leclerc og uddyber sit argument om at køre den modsatte vej rundt:

- Kørere med meget erfaring ville lige pludselig ikke have så meget erfaring. Alle kørere ville blive ligestillede, siger den 22-årige Ferrari-kører.

Jeg ville i hvert fald tage flere chancer med strategi og overhalinger

Charles Leclerc om færre løb i kalenderen

Leclerc vil have mindst 12 løb i kampen om VM-titlen

Ifølge reglementet skal der køres mindst otte løb for, at en forkortet sæson vil tælle som et officielt verdensmesterskab.

Men Leclerc mener ikke, at mesterskabet giver mening, hvis der bliver kørt mindre end 12 løb.

- 12 eller 13 løb ville i min verden være det laveste antal løb for, at det kan tælle som et rigtigt mesterskab. Hvis der kun er 8 til 10 løb, så ville det betyde overraskelser. Jeg ville i hvert fald tage flere chancer med strategi og overhalinger, siger Leclerc.

Folkene bag Silverstone-banen i England har meldt ud, at de er klar til lægge asfalt til mere end ét grandprix. De er til gengæld ikke meget for idéen om at køre den modsatte vej rundt, da det ville betyde, at blandt andet sikkerhedsbarrierer skulle ændres, så afkørsler fra helt andre vinkler stadig ville være sikre.

Østrigsk medie: Sæsonens to første løb er på plads

Red Bull Ring i Østrig er også klar til være vært for to grandprixer, og en aftale om to løb er måske allerede på plads.

Ifølge den østrigske tv-station ORF bliver meget snart offentliggjort, at sæsonens to første Formel 1-løb bliver kørt på Red Bull Ring 5. og 12. juli.

De to løb skulle angiveligt blive kørt uden tilskuere eller pressefolk. Dermed kan antallet af personer på banen blive holdt nede på mindre 2.000, der alle skal kunne fremvise en negativ coronatest.

Der er dog ikke meldinger om, at det ene af de to løb på Red Bull Ring bliver kørt i den modsatte retning.