Formel 1

Formel 1 vil indlede sæsonen med to grandprixer samme sted

Leclerc, Hamilton og Verstappen under kvalifikationen sidste år på Red Bull Ring. Christian Bruna/Pool / Ritzau Scanpix

Formel 1's sportschef Ross Brawn ser en oplagt mulighed i at skyde sæsonen i gang med to løb samme sted. Han fremhæver flere vigtige pointer.

Når - eller hvis - Formel 1-racerne og kørerne endelig kan se de røde lamper slukke og få et officielt "go" for første gang i sæsonen, så kan det meget vel være en god idé at vænne sig til omgivelserne.

I Formel 1's officielle podcast bekræfter sportschefen i Formel 1, Ross Brawn, at man har meget seriøse overvejelser om at afvikle to grandprixer på to uger det samme sted.

- En af de logistiske udfordringer bliver at få alle testet og clearet til at være i omgivelserne ved et løb. Når vi har gjort det, vil det være særdeles attraktivt at beholde alle sammen i det samme miljø og inden for den biosfære, som vi ønsker at skabe, for at afvikle endnu et løb, siger Brawn og tilføjer:

- Det er rimelig udfordrende at finde de rigtige løb på så tidligt et stadie, hvor vi kan kontrollere omgivelserne godt nok til at garantere for alle deltagernes sikkerhed.

Lufthavn tæt på banen

Planen er lige nu, at det første grandprix skal køres i Østrig fra 3. til 5. juli uden tilskuere, og i ugen efter vil man så tilsyneladende følge op med endnu et grandprix.

I Østrig har man en lokal lufthavn lige ved siden af banen, Red Bull Ring, hvor chartrede fly kan lande. Samtidig er det ikke tæt på større byer eller hovedstader, hvor mange mennesker opholder sig.

- Vi kan holde alle sammen i det samme miljø, og derfor er det oplagt, når vi er der alligevel, at vi afholder endnu et grandprix ugen efter, siger Ross Brawn.

Som det ser ud, skal der lige nu køres i Europa i juli, august og september, hvorefter man i september oktober og november vil køre løb i Mellemøsten, Asien og USA, inden sæsonen bliver afsluttet i december i Abu Dhabi.

Ungarn har som seneste land - ligesom Østrig - bekræftet, at det bliver baglukkede døre og dermed uden tilskuere, at grandprixet skal afvikles. For halvanden uge siden var også Silverstone klar med et tilbud om at afholde to grandprixer, så man kan få afviklet sæsonen hurtigere end normalt.