Formel 1

Virtuelle løb skræmmer Red Bull-kører mere end Formel 1-løb

Alexander Albon tog sin første sejr i det Virtuelle Grand Prix på den brasilianske bane Interlagos. Hamad I Mohammed / Ritzau Scanpix

I søndags triumferede Alexander Albon i det virtuelle Formel 1 Grand Prix.

Tilbage i november kørte Albon med en gennemsnitsfart på 218 kilometer i timen på den brasilianske bane Interlagos.

På trods af den høje fart, Albon er vant til, i sin Red Bull-racer, hvor han sidder tæt på asfalten, så skræmmer det ham mere at deltage i et virtuelt racerløb på Interlagos-banen, som han gjorde i søndags.

- Jeg rystede bagefter. Jeg havde så meget adrenalin i min krop, sagde Albon efter løbet til Crash.

Søndagens løb på Interlagos-banen bød på 36 omgange med fuld fart og tætte dueller mellem Albon og Ferraris Charles Leclerc, der inden løbet havde sejret ved de to seneste løb.

- Jeg er mere bange for at køre i simulatoren end i virkeligheden. Presset var utroligt. Han blev ved med at overhale mig, og jeg blev nervøs for, om George (Russel red.) også kom.

Men selvom det ikke var nemt, og de to kørere fra start lå og kæmpede i spidsen, kunne Albon til sidst tage sejren i det hæsblæsende løb.

Strategien gjorde forskellen

De to køreres forskellige strategier endte med at afgøre løbet.

- Charles var meget hurtig, men jeg var overrasket, fordi jeg troede, de fleste af os ville køre med bløde/medium dæk. Charles besluttede at køre i pit tidligere end os andre, og jeg havde helt klart den bedste strategi.

Det blev Red Bull-kørerens første sejr i Formel 1-tiltaget Esports Virtual Grand Prix, hvor der nu er kørt fire ud af seks planlagte løb.

På søndag den 10. maj har Albon mulighed for at tage anden sejr i træk, når deres køres ræs i Barcelona, inden der sluttes af med Monacos Grand Prix.

Og om to måneder ser det ud til, at kørerne kan komme tilbage på asfalten og de virkelige løb, når det østriske Grand Prix skal køres fra den 3. til 5. juli uden tilskuere.