Formel 1

Nu forklarer Magnussen, hvorfor han smadrede Haas-chefens dør

Kevin Magnussen var vred, da han forlod en møde i Silverstone i juli sidste år. Giuseppe Cacace / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen fortæller, at han var så frustreret efter et møde, at han åbnede sin teamchefs kontordør ekstra hårdt.

- Det skal han ikke gøre mod mig. Han skal ikke smadre min dør. Han smadrede min kontordør! Han kan rende og hoppe.

Ordene kommer fra Haas-teamchef Günther Steiners mund, da stemningen mellem Kevin Magnussen og Haas-bossen så ud til at have nået sit lavpunkt i juli sidste år efter et skuffende britisk grandprix. Her kørte danskeren og teamkollegaen, Romain Grosjean, sammen på første omgang og udgik.

Det fik Steiner til at indkalde sine kørere til et møde, hvor hovedformålet var at uddele en kæmpe skideballe. Alt det kunne ses i Netflix-serien fra februar i år 'Drive To Survive', der bragte lydbidder af den store irettesættelse.

En irettesættelse, der angiveligt fik Kevin Magnussen til at være hårdhændet ved en kontordør. Det er i hvert fald, hvad både Günther Steiner og seerne får indtryk af i serien.

I en Instagram-live med Formel 1 forklarer danskeren for første gang, hvad der helt præcis skete.

Smadrede du rent faktisk med døren på Silverstone?

- Øh... Det gjorde jeg, men det skete, da jeg åbnede den. Jeg lukkede den ikke, siger Kevin Magnussen og tilføjer:

- Jeg havde ikke forventet, at den ville åbne så hårdt.

Store frustrationer

Sammenstødet på Silverstone-banen mellem Magnussen og Grosjean var symptomatisk for Haas’ 2019-sæson, som bød på flere nederlag end sejre. Både for holdets kørere og ledere.

- Spændingerne var meget høje, og vi var alle virkelig frustrerede. Så efter mødet forlod jeg det og åbnede døren lidt hårdere, end jeg troede, den ville åbne, siger Magnussen.

Selvom Günther Steiner efter episoden konkluderede, at han ville fyre begge kørere på stedet, hvis det stod til ham, er Kevin Magnussen og Romain Grosjean fortsat at finde på Haas-mandskabet.

Begge venter på, at Formel 1-sæsonen begynder igen, når coronavirussen tillader det. Planen er lige nu, at det første grandprix skal køres i Østrig fra 3. til 5. juli uden tilskuere.