Formel 1

Nye baner kan komme i spil til årets Formel 1-kalender

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kommer til at køre i Europa, Asien og USA i september, oktober og november, og slutter så af i Bahrain og Abu Dhabi i december. Asanka Brendon Ratnayake / Ritzau Scanpix

Flere europæiske Formel 1-baner kan komme i betragtning til 2020-kalenderen - selvom de oprindeligt ikke var med.

Australien, Bahrain, Vietnam, Kina og Holland.

Fem gange i år skulle en racerkører allerede have stået øverst på podiet. Men sådan blev det ikke. I stedet er Formel 1 i gang med at lave en ny kalender. Og som planen er på nuværende tidspunkt, starter kørerne her.

Østrig, Østrig og England.

Hvordan den færdige kalender kommer til at se ud, er endnu ikke besluttet. Men flere europæiske baner er i spil. Også baner, der oprindeligt ikke var at finde i Formel 1-kalenderen.

- Vi har to primære udfordringer: at identificere steder, hvor vi kan afholde løbene, og bestemme hvordan vi transporterer alle nødvendige parter og deres udstyr til der, hvor der skal køres race, siger Formel 1-direktør Chase Carey til planetf1.

Efter flere europæiske lande er begyndt at åbne igen, bringer det nye baner i spil til sæsonens løb. Både baner i Italien, Portugal og Malaysia melder sig klar til at fylde en plads i kalenderen.

Senest er Tyskland også blevet en mulighed, efter der er givet grønt lys til Bundesligaen.

Vi håber at kunne give fans mulighed for at deltage i den sidste del af året

Chase Carey, Formel 1-direktør

Sæsonen komprimeres

Forklaringen på at smide flere europæiske baner i spil er, at det kan mindske rejsetiden for alle omkring Formel 1. Det kan blive nødvendigt, når løbskalenderen bliver mere kompakt.

Det er også en af grundene til, at sæsonens to første løb skal køres på Red Bull Racing-banen i Østrig. Og hvis alt forløber, som Formel 1 håber på, bliver det i weekenderne den 4. til 5. juli og den 11. til 12. juli, at sæsonen kommer i gang.

- Vi er i de avancerede faser med at sammensætte en tidsplan for yderligere europæiske løb gennem begyndelsen af september - inklusiv løb i den traditionelle augustpause.

I alt er ti løb blevet aflyst i den oprindelige Formel 1-kalender, der i år skulle have bestået af 22 løb, inden der kunne kåres en vinder. Som det ser ud nu, må der nok nøjes med færre.

- Vi håber at få en kalender med 15-18 løb. Vi forventer den tidlige del bliver uden fans, men vi håber at kunne give fans mulighed for at deltage i den sidste del af året.