Formel 1

- Løb uden fans er værre end testdage, siger Hamilton

Når Formel 1-sæsonen starter op, bliver det i en mere stille atmosfære, end de er vant til. Det ser Lewis Hamilton ikke frem til.

Summen af liv, glade fans og fyldte tribuner rundt om på verdens baner.

Om det er træning, kvalifikation eller selve løbet, så er der altid massiv opbakning til Formel 1-kørerne, når det er løbsweekend.

Men når sæsonen starter, er det noget, de må drømme sig til. For sæsonen begynder uden tilskuere. Og det er ikke noget, den seksdobbelte verdensmester Lewis Hamilton ser frem til.

Specielt ikke på sin hjemmebane Silverstone i Storbritannien.

- I hele verden, alle de race vi kører, jo flere fans der er, jo større atmosfære er der. Det er derfor, vi har steder som Silverstone og Monza. Så det bliver meget tomt.

- Den manglende atmosfære vil få det til at føles værre end på testdage, siger Lewis Hamilton til Planetf1.

Selvom det bliver en tom fornemmelse både for kørere og fans, så mærker den britiske Mercedes-kører stadig opbakningen.

- Det, der er fantastisk, er, at jeg får beskeder fra mennesker over hele verden, som kæmper i denne periode, fordi der ikke er noget sport at se. Det viser bare, hvor vigtigt sport er i folks liv.

Skulle Lewis Hamilton gentage succesen fra 2017 på Silverstone, må han kigge efter alternative måder at fejre sejren på.

Fra rat til controller

Mens nogle af Hamiltons konkurrenter har deltaget i Formel 1-tiltaget e-sports Virtual Grand Prix, har han brugt tiden anderledes.

Han har genfundet det playstationspil, han brugte mange timer på i barndommen - nemlig Gran Turismo. De seneste par år har han haft et samarbejde med dem, så da de gav ham en udfordring, tog han den op.

- Jeg skulle køre mod mig selv og prøve at slå mine omgangstider. Det har været ret frustrerende, fordi mine tider har været gennemsnitlige, siger han i en video på Mercedes' Youtube-profil.

Men det er ikke kun playstationspil, der har optaget skærmtiden hos Hamilton.

- Jeg har også spillet Call of Duty med Pierre Gasly og Charles Leclerc.

Nu er han klar til at komme væk fra skærmene og udfordre Gasly, Leclerc og resten af Formel 1-feltet der, hvor han er en af de største stjerner - nemlig i racerbilen med asfalt under hjulene.

Og den første mulighed bliver i starten af juni, når Formel 1-feltet efter planen stiller til start på Red Bull Ring i Østrig.