Formel 1

Hamilton overvejede en pause fra Formel 1

Lewis Hamilton blev verdensmester i 2014, 2015, 2017, 2018 og 2019. Vinder han i år, kan han tangere rekorden for flest verdensmesterskaber.  William West / Ritzau Scanpix

Formel 1-sæsonen er ikke kommet i gang endnu, men det nyder Lewis Hamilton faktisk godt af.

Det kan være stressende at være verdens bedste i Formel 1-regi.

Det har Lewis Hamilton, der er blevet verdensmester fem gange i de sidste seks sæsoner, måtte sande.

Briten, der ikke har misset et løb siden sin debut i 2007, erkender nu, at han flere gange i sin karriere har overvejet, om han skulle tage en pause fra Formel 1.

- Der har været perioder i de sidste fem år, hvor jeg har tænkt ved mig selv, at det ville være godt for min krop og mit sind at tage en pause på et år, siger han ifølge Autosport i et interview med Mercedes.

Men der er en grund til, at han ikke har gjort det.

- Teknologien udvikler sig så hurtigt, at du er nødt til hele tiden at følge med i din bil og dens udvikling. Det er ganske enkelt ikke en mulighed at tage en pause.

Nyder pausen

Formel 1-sæsonen er som bekendt ikke kommet i gang efter planen. De løb, der allerede skulle have været kørt, er enten blevet udskudt eller aflyst.

Lige nu sigter Formel 1-feltet mod en opstart i starten af juli, hvor det østrigske grandprix er planlagt. Hvis det bliver afviklet, sker det uden tilskuere, hvilket Lewis Hamilton tidligere har ytret sig negativt om.

Til gengæld har han nydt godt af den løbspause, som han og kollegaerne i øjeblikket har.

- Vi har fået foræret en pause, som jeg nyder, og jeg føler mig friskere og mere sund og rask, end jeg nogensinde har været. Udfordringen for alle er at holde styr på tankerne, lyder det.

Hamilton kan nyde pausen indtil den 3. juli, hvor træningen til Østrigs grandprix begynder.