Formel 1

Williams-kører var tæt på at tisse i bukserne efter sejr

George Russell er 22 år gammel. Kenzo Tribouillard / Ritzau Scanpix

Han var ude i en tæt afgørelse med Ferrari-køreren, Charles Leclerc. De fik begge en tidsstraf undervejs.

George Russell var på forhånd udråbt til favorit i den virtuelle udgave af det spanske Formel 1-grandprix. Han startede nemlig som forreste mand efter kvalifikationen.

Jeg føler mig ekstatisk. Jeg er ikke vant til at vinde

George Russell, Formel 1-kører

De forventninger levede han op til, men det blev ikke uden udfordringer. Undervejs i løbet havde Russell fået en tidsstraf på tre sekunder.

Derfor nyttede det ikke umiddelbart noget, at han passerede Charles Leclerc med få omgange tilbage. Indtil der kom en besked over radioen.

- Jeg hørte, at Charles også havde fået en straf på tre sekunder. Der tissede jeg næsten i bukserne. Jeg er tabt for ord, siger George Russell til planetf1.

Tidsstraffen til konkurrenten betød, at han havde vundet løbet.

Tiltrængt sejr

Grunden til den mærkværdige reaktion skal formentlig findes i, at det var Russells første sejr i to år. Siden han vandt Formel 2-mesterskabet i 2018, har han stadig sin første sejr til gode i Formel 1.

Betydningen af, at han nu kan skrive et virtuelt grandprix på sit cv, var da heller ikke til at tage fejl af efter løbet.

- Jeg føler mig ekstatisk. Jeg er ikke vant til at vinde. Jeg har ikke gjort det i meget, meget lang tid. Jeg har savnet det utroligt meget, siger Williams-køreren.

Coronakrisen tvinger de mange Formel 1-kørere til at vente med at køre de traditionelle løb. Men der kan måske snart være udsigt til, at de kan rykke fra den virtuelle verden og ud på banerne.

Formel 1-feltet stiller efter planen til start på Red Bull Ring i Østrig i starten af juli. Det bliver dog ikke med den sædvanlige larm fra tilskuertribunerne, som kommer til at stå tomme.