Formel 1

Magnussen et godt bud på Vettel-afløser – men konkurrent er favorit, mener ekspert

Kevin Magnussen bliver nævnt blandt de folk, der kan afløse Sebastian Vettel hos Ferrari. Albert Gea / Ritzau Scanpix

Faktisk kan kabalen i Formel 1-feltet også ende med, at 18-årige Christian Lundgaard får en plads i Formel 1 fra næste sæson, siger Jens Winther.

Tirsdag blev det annonceret, at tyske Sebastian Vettel forlader Ferrari, når 2020-sæsonen slutter.

Det overrasker ikke TV 2 SPORTs motorsportsekspert, Jens Winther, der allerede er begyndt at spekulere på, hvem der kan afløse Vettel i den røde racer.

Det kan bane vejen for Christian Lundgaard, hvis Ricciardo smutter

Jens Winther, motorsportsekspert

Og faktisk kan det gå hen at blive en dansker.

- Kevin Magnussen er et godt bud. Han har stor erfaring efterhånden. Han er nået dertil i sit liv, hvor han egentlig godt kan leve med ikke at blive verdensmester, selvom han selvfølgelig drømmer om det, siger Jens Winther, som dog hurtigt slår fast, at det ikke er det mest sandsynlige scenarie.

- Han er absolut en kandidat, men jeg tror ikke, at det er sandsynligt.

I stedet peger han på den australske Renault-kører, Daniel Ricciardo, som favorit til at overtage det sæde, hvor der traditionelt set er store forventninger.

Daniel Ricciardo har flere gange givet udtryk for, at han ikke er tilfreds hos Renault.

- Jeg synes, at Ricciardo er den mest sandsynlige. Jeg tror, han er nået til den erkendelse, at der er det tilbage for ham, hvor han skal være andenviolin.

- Jeg kan ikke rigtig se ham komme tilbage til noget, der kan vinde, i Renault-raceren. Hos Ferrari har han chancen for at kunne være der, hvis Mercedes skulle kikse, vurderer han.

Afløser skal være andenviolin

Og det er faktisk ikke uvæsentligt, at Ferraris afløser for Vettel kan affinde sig med at være andenviolin. I slutningen af 2019 forlængede Ferrari med Charles Leclerc helt til 2024, og det ser Jens Winther som et tydeligt tegn.

- Han er førstekører. Han er deres dreng nu, lyder det kontant fra eksperten, der også fremhæver, at 'der har aldrig nogensinde været lige forhold for to kørere på Ferrari'.

Derfor tror han heller ikke, at den 25-årige Carlos Sainz Jr., der kører for McLaren, er et sandsynligt bud. Heller ikke, selvom han nævnes af flere allerede.

- Sainz er på rette vej hos McLaren. Han sidder i en bil, der bliver bedre og bedre. Teamet har taget god imod ham, og han er så ung, at han sidder med drømme i maven.

Carlos Sainz skal ikke umiddelbart væk fra McLaren, hvor han har været siden starten på 2019-sæsonen.

- Han har ikke været ret mange steder, hvor han reelt har haft en chance. Jeg tror, at han stadigvæk vil mere end at være andenviolin, siger han.

Jens Winther tror heller ikke på, at Nico Hülkenberg er et realistisk bud. Også Lewis Hamilton vil være for dyr en løsning.

- Hvis de vil have noget ekstraordinært, er det Hamilton, men så mange penge tror jeg ikke, at de putter i det. Det tvivler jeg på. Det vil være for tåbeligt økonomisk.

Kan sende Lundgaard i Formel 1

Allerede i midten af marts sagde Renaults teamchef, Cyril Abiteboul, at det kunne blive svært at holde på Daniel Ricciardo, når 2020-sæsonen løber ud. Her nævnte han danske Christian Lundgaard, der kører på Renaults akademi, som en mulig afløser.

Hvis det skulle vise sig, at Daniel Ricciardo får det ledige sæde hos Ferrari, anser Jens Winther det bestemt ikke som usandsynligt, at Christian Lundgaard kan få pladsen hos Renault, der bliver tilovers.

- Det kan sagtens bane vejen for Lundgaard. Han er også billig for dem, fordi han er i stalden i forvejen. Ham kan de købe billigt. Og de kan eddermame spare mange penge ved at få Ricciardo ud af klappen.

- De er godt kørende i forvejen uden ham. Jeg kunne godt se for mig, at de fik plads til Lundgaard, hvis Ricciardo tager afsted, vurderer eksperten.

Christian Lundgaard (th.) ved Dansk Motorsport Award.

Selvom han anser ser det som ganske sandsynligt, kommer det ikke til at ske med det samme. Og det kræver, at danskeren præsterer.

- Det sker ikke før 2021-sæsonen. Men på det tidspunkt kan det absolut være realistisk, men det afhænger af, hvor meget han kommer til at køre i Formel 2, slutter han.

Lige nu bliver der hverken kørt Formel 1 eller Formel 2 på grund af coronavirussen. Det første løb i Formel 1 er planlagt til starten af juli, hvor feltet drager til Østrig.