Formel 1

Vettel forlader Ferrari

Sebastian Vettel har været hos Ferrari i seks år. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Tyske Sebastian Vettel og italienske Ferrari er blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Sebastian Vettel er i gang med sin sidste sæson hos Formel 1-giganten Ferrari.

Det bekræfter holdet i en pressemeddelelse.

- I bestræbelserne på at opnå de bedst mulige resultater i denne sport er det vitalt for alle parter at arbejde i perfekt harmoni. Holdet og jeg har indset, at der ikke længere er en fælles vision om at blive sammen efter slutningen af denne sæson, siger Sebastian Vettel.

Han tilføjer, at økonomi ikke er en del af årsagen til afskeden.

Ferrari-chef: Tiden er kommet

32-årige Sebastian Vettel har været en del af Ferrari siden 2015, men om lidt kører han den ikoniske røde racer i garagen for sidste gang.

- Beslutningen er taget af os selv og af Sebastian, og vi føler begge, at det er bedst for alle, siger Ferrari-chef Mattia Binotto og tilføjer:

- Det var ikke en let beslutning på grund af Sebastians værdi som kører og person. Der var ikke én specifik årsag til beslutningen, udover den fælles mening om, at tiden er kommet.

Ferrari skal nu på udkig efter en ny kører til næste sæson, som skal være makker med det unge talent Charles Leclerc, som har kontrakt fra frem til udgangen af 2024.

Sebastian Vettel er én af nyere tids mest succesfulde Formel 1-kørere. Tyskeren har vundet VM-serien fire gange og vundet hele 53 grandprixer, siden han debuterede i motorsportens kongeklasse tilbage i 2007 for Scuderia Toro Rosso.

Det er endnu uvist, hvad Sebastian Vettels fremtid bringer i 2021.