Formel 1

Formel 1-kollega: Vettel tættere på pension end på at finde nyt hold

Sergio Perez og Sebastian Vettel under et pressemøde i 2018. Stefano Rellandini / Ritzau Scanpix

Sergio Perez er ikke overbevist om, at den snart tidligere Ferrari-stjerne Sebastian Vettel har en fremtid i Formel 1.

Der gik ikke mange øjeblikke fra nyheden om Sebastien Vettels farvel til Ferrari tikkede ind, til at spekulationerne om hans næste arbejdsgiver begyndte.

For hvad skal der blive af én af de mest succesfulde Formel 1-kørere i nyere tid, når hans tid med Ferrari er forbi i 2021? Det er det helt store spørgsmål, og måske har svaret intet med Formel 1 at gøre. Det kunne Formel 1-kollega Sergio Perez sagtens forestille sig.

- Det kunne sandsynligvis være hans sidste år i Formel 1. Efter min mening er han tættere på pension end på et andet hold, men vi ved det ikke. Jeg taler mest som en fan, og jeg ved ikke helt præcist, hvad der går gennem hans hoved, siger Racing Point-mexicaneren til Motorsport.

Efter nyheden om, at den 32-årige tysker er i gang med sin sidste sæson hos Ferrari, har Mercedes’ teamchef, Toto Wolff, talt åbent om, at Vettel er et interessant navn for det tyske mandskab, der ikke har nogen kører på kontrakt til næste sæson.

- Med henblik på fremtiden er vi først og fremmest engagerede i loyaliteten over for vores nuværende Mercedes-kørere, men vi kan selvfølgelig ikke ignorere denne udvikling, lød det blandt andet fra Wolff.

Perez: Afhænger af hans lyst

Sergio Perez nævner dog intet om Vettel og Mercedes.

- Måske har han (Vettel, red.) indset ting under lockdownen, og det har givet ham anledning til at reflektere. Det afhænger af, hvor meget han vil det. Hans muligheder kunne ligge hos McLaren, men jeg tvivler, siger Perez.

Vettel selv har ikke meldt ud, hvad hans plan er, efter han har kørt sæsonen færdig for Ferrari.

En sæson, der fortsat er sat på pause på grund af coronavirussen. Det er stadig et åbent spørgsmål, hvornår den går i gang.