Formel 1

Leclerc om Vettel: Der har altid været respekt, selvom det ikke altid kunne ses

Charles Leclerc kalder det en ære at have samarbejdet med Sebastian Vettel. Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Charles Leclerc har kun rosende ord tilovers for Sebastian Vettel, der forlader Ferrari efter sæsonen.

Det er vist ingen hemmelighed, at Sebastian Vettel havde svært ved at præstere i forrige Formel 1-sæson.

Tyskeren måtte indse, at han mere eller mindre blev overhalet af Charles Leclerc som den store stjerne på det traditionsrige hold.

Vettel forlader nu Ferrari og Leclerc efter denne sæson, men sidstnævnte har kun rosende ord til tyskeren, selvom forholdet udadtil måske ikke altid har sprudlet.

- Det har været en stor ære for mig at være din holdkammerat. Vi har haft nogle intense momenter på banen. Nogle gode og nogle mindre gode, der ikke endte, som vi gerne ville have, skriver Charles Leclerc på Twitter.

- Men der har altid været respekt, selvom det ikke altid blev opfattet på den måde, set udefra. Jeg har aldrig lært så meget, som jeg har ved at være din holdkammerat. Tak for alt, Seb.

Var ikke et fælles ønske om at blive sammen

Sebastian Vettel har haft kontrakt med holdet siden 2015. Inden da kørte han for Red Bull, hvor han blev verdensmester fire sæsoner i træk mellem 2010 og 2013.

Hos det traditionsrige italienske fabrikshold har han ikke kunnet udbygge rækken af VM-titler, men er dog noteret for to samlede andenpladser og 14 grandprixsejre.

Den 32-årige tysker lægger ikke skjul på, at kemien mellem ham og holdledelsen ikke har været optimal på det seneste.

- For at få de bedst mulige resultater i denne sport er det vigtigt for alle parter at arbejde i perfekt harmoni.

- Holdet og jeg har indset, at der ikke længere er et fælles ønske om at blive sammen ud over denne sæson, siger Vettel, der dog ikke nævner noget om Charles Leclerc.

Det er fortsat et åbent spørgsmål, hvornår Formel 1-sæsonen går i gang. Som følge af coronapandemien er der ikke blevet kørt et eneste grandprix i 2020.