Formel 1

Haas-chef frygter bestemt scenarie: - Det absolut værste

Günther Steiner har især fokus på det økonomiske aspekt. Haas F1 Team

Det giver slet ikke mening at køre nogen løb i sæsonen, hvis det ikke kan blive til mindst 15 løb, mener Günther Steiner.

Formel 1 har været hårdt ramt under coronakrisen. Faktisk så hårdt ramt, at sæsonen slet ikke er kommet i gang endnu.

For at den kan blive gyldig, skal der afvikles minimum otte løb på mindst tre kontinenter. Men bliver der tale om så få løb, så kan de lige så godt lade være med at køre nogen overhovedet.

Det mener i hvert fald Kevin Magnussens teamchef på Haas, Günther Steiner.

- Det absolut værste vil være, hvis vi kun kommer til at køre otte løb, fordi vi så bruger en masse penge men ikke får ret mange ind, siger han ifølge Motorsportweek til den officielle F1 Nation podcast.

Han uddyber, at det ganske enkelt bliver for dyrt at rejse rundt med så få løb. Hvis holdene slet ikke kører, slipper de eksempelvis for at købe nye reservedele.

15 løb er grænsen

Oprindeligt var der planlagt 22 løb i 2020-sæsonen, som skulle være begyndt den 15. marts i Australien.

I øjeblikket arbejder organisationen bag Formel 1 på et sted mellem 15 og 18 løb. Og det er faktisk den magiske grænse, ifølge Steiner.

- Vi kan ikke ændre i bilens specifikationer før til næste år, så jeg håber, at planen om at afvikle 15 løb holder. Det ser ud til at være det magiske antal for, at det kan gå op økonomisk. Forhåbentlig kan det lykkes.

Første skridt på vejen bliver formentlig den 5. juli, når Østrigs grandprix efter planen afvikles - dog uden tilskuere.

To løb på samme bane

Og Formel 1-organisationen gør bestemt, hvad de kan for at nå op på minimum 15 løb. Faktisk er der fredag blevet givet grønt lys til, at der kan afvikles to løb på samme bane.

Det skal ske på den ikoniske Silverstone-bane i England. Det bekræftede banens administrerende direktør, Stuart Pringle.

- Jeg er meget glad for at kunne bekræfte, at Silverstone og Formel 1 har nået en aftale om at afholde to løb bag lukkede døre denne sommer, lød det fra Stuart Pringle ifølge BBC.

Også i Belgien er der blevet givet grønt lys til at køre løb. Det sker efter planen den 30. august i Spa efter tilladelse fra den belgiske regering.

Her er der også et krav om, at løbet afholdes uden tilskuere.