Formel 1

Leclerc nedtoner egen status hos Ferrari

Indtil videre er det blevet til to grandprix-sejre og ti podieplaceringer, som Ferrari-kører Albert Gea / Ritzau Scanpix

Monegaskeren Charles Leclerc vil ikke udråbe sig selv til Ferraris førstevalg. Han siger, at Carlos Sainz kommer til at udfordre ham næste sæson.

Sebastian Vettel forlader Ferrari, og Carlos Sainz kommer til fra næste sæson.

Tilbage står Charles Leclerc, som har været kører hos Ferrari-teamet siden 2019.

Men blot fordi han fra næste sæson er den kører på holdet med mest Ferrari-erfaring, så giver det ikke automatisk en status som førstevalg, hvis du spørger Leclerc.

- Jeg kommer ikke til at være nummer et hos Ferrari. Jeg synes, Carlos er en fabelagtig kører, og hvis det endnu ikke er indlysende for folk, kommer han til at bevise det hos Ferrari fra 2021. Det bliver en fantastisk udfordring for mig, siger Charles Leclerc til L'Equipe, ifølge siden Crash.net.

Vant til konkurrence

Det er ikke nyt for ham at blive udfordret på det italienske team. For siden han kom til Ferrari, har han kæmpet med Vettel om pladsen øverst i teamet. Det er blandt andet derfor, han får en ny teamkammerat i Sainz.

For en af årsagerne til, at Vettel har valgt at forlade Ferrari, skulle eftersigende være, at Leclerc får større og større status hos teamet.

Og det kunne ses i sidste sæson, hvor de to kørere kæmpede om at være førsteprioritet - både på og uden for banen. Samtidig står Leclerc ovenikøbet til at skrive under på en ny langtidskontrakt med det italienske team.

På trods af deres små interne kampe sætter Leclerc alligevel pris på den tid, han har været teamkammerat med tyskeren.

- Han har lært mig meget. Jeg ser mig selv som heldig for at have haft så stabil en makker, fordi han er sådan en ekstrem erfaren kører.

Når der skal køres ræs om verdensmesterskaber næste sæson, kommer Ferrari til at stille med en af deres yngste kørerkonstellationer nogensinde. Leclerc og Sainz er henholdsvis 22 og 25 år og har tilsammen syv års erfaring i Formel 1-racerne.