Formel 1

McLaren skærer 1200 stillinger fra

McLaren-koncernen, der blandt andet har Formel 1-holdet McLaren, skærer 1200 stillinger fra.

Coronapandemien har allerede fået store økonomiske konsekvenser for Formel 1-sporten, der stadig kæmper for at få afviklet en officiel Formel 1-sæson.

Nu får det endnu større økonomisk betydning for McLaren-holdet.

Således vil firmaet 'McLaren Group' skære 1200 stillinger fra på grund af coronapandemiens konsekvenser, oplyser holdet ifølge SkySports.

- Vi beklager dybt den påvirkning, som denne omstrukturering vil have på alle vores folk, men især dem hvis job kan blive påvirket, siger McLarens formand, Paul Walsh.

- Nedskæringerne vil have en betydelig indflydelse på formen og størrelsen af vores Formel 1-hold, tilføjer han.

Dele af nedskæringerne skulle også være et resultat af, at holdene fra næste sæson skal bruge færre penge og dermed ikke nær så meget arbejdskraft i dele af organisationen, efter budgetloftet er skåret yderligere.

Ifølge Sky svarer 1200 stillinger til lidt mere end en fjerdedel af alle stillinger hos McLaren. Flere britiske medier melder samtidig, at selve Formel 1-holdet står til at spare 70 ud af 800 stillinger. Et tal, McLaren ikke selv vil bekræfte.

Formel 1-sæsonen skulle have været startet i marts, men er endnu ikke kommet i gang på grund af coronakrisen.

Det har kostet holdene mange penge, og McLarens Formel 1-hold har altså heller ikke kunnet bidrage med de penge, sæsonerne normalt genererer.

Holdet har i flere år været i sportslig krise, og de store resultater ligger efterhånden en del år tilbage. De seneste år har skuffelserne nærmest stået i kø.

Afstanden op til topteams som Mercedes, Ferrari og Red Bull er enorm, og McLaren har været blandt fortalerne for at indføre budgetloft i sporten for at skabe en mere lige konkurrence.