Formel 1

Williams overvejer at sælge Formel 1-holdet

Sådan så Williams-raceren ud i testene, inden sæsonen startede. ROKiT-farverne forsvinder, da sponsoren stopper. Albert Gea / Ritzau Scanpix

Williams Grand Prix Holdings overvejer at sælge sine forretninger, der også inkluderer Formel 1-holdet. Dertil stopper ROKiT som titelsponsor.

Williams-teamet er et af de ældste hold i Formel 1-feltet, da de debuterede i det spanske grandprix i 1977.

Holdet og firmaet er stadig hovedsageligt ejet af Williams-familien, men coronakrisen kan ruste rundt i dette familieforetagende.

I en pressemeddelelse skriver Williams Grand Prix Holdings (WGPH) nemlig, at de ”undersøger et potentielt salg af hele virksomheden” - herunder hører Formel 1-holdet. Det melder flere Formel 1-medier – heriblandt Autosport, PlanetF1, MotorsportsWeek og Formel 1's officielle hjemmeside.

Bestyrelsen skriver dog også i pressemeddelelsen, at de over at rejse ny kapital, sælge en del af firmaet eller den største part af aktiemajoriteten.

- Alt overvejes i denne krisetid, skriver de.

Derudover meddeler holdet, at de har ophævet samarbejdet med titelsponsoren ROKiT, men forklarer ikke yderligere om bruddet.

Firmaet er formelt sat til salg

Som en del af en ny retning, overvejer bestyrelsen "en række strategiske beslutninger", skriver de.

- Ingen beslutning er dog taget nu, men for at det få det mest optimale resultat og for at facilitere samtaler med mulige købere, annoncerer firmaet, at den formelle salgproces er startet.

Williams bekræfter, at ingen officielle bud på at købe hele firmaet er på bordet endnu, men at de ”holder samtaler med en mindre gruppe af potentielle investorer.”

Alt dette sker efter, at virksomheden vil ruste sig til fremtiden. De er nemlig blevet hårdt ramt af coronakrisen og har set et stor fald i indtægterne.

Dog understreger holdet, at de er klar til konkurrere i denne Formel 1-sæson, når den efter planen skal starte i juli.

Williams har George Russell og Nicholas Latifi som holdets to kørere i 2020.