Formel 1

Hamilton langede ud – nu melder Magnussen og stjerner sig på banen

Kevin Magnussen, Charles Leclerc, Alexander Albon, Carlos Sainz, Lando Norris og Daniel Ricciardo er blandt de kørere, der har været ved tasterne.

Britiske Lewis Hamilton er ikke længere den eneste Formel 1-kører, der har meldt sin støtte til afdøde George Floyd.

Efter Hamiltons offensive udmelding på sin Instagram, hvor han klagede over det faktum, at han i en sport domineret af hvide var den eneste, der havde meldt sig på banen.

- Jeg ser de af jer, der forbliver stille. Selv nogle af jer, de største stjerner, forbliver stille midt i uretfærdighederne.

- Jeg havde troet, at I nu ville se, hvorfor det her sker og sige noget til det, men I kan ikke stå sammen med os. I skal vide, jeg ved, hvem I er, og jeg ser jer...

Om det er disse kontante ord, der har fået flere af hans Formel 1-kolleger til tasterne, skal være usagt, men det er i hvert fald sket. Én af dem er danske Kevin Magnussen.

Han har delt et billede, hvor der hvidt på sort står ”black lives matters” (sorte liv betyder noget, red.). En sætning, der i disse tider går verden rundt.

Udover Magnussen har blandt andre Charles Leclerc, Alexander Albon, Carlos Sainz, Lando Norris og Daniel Ricciardo slået noget op på de sociale medier.

- At følge nyhederne de sidste par dage har gjort mig trist. Det der skete med George Floyd, og hvad der fortsat sker i dagens samfund, er en skændsel. Nu har vi mere end nogensinde brug for at stå sammen, samlet sammen, skriver Renaults Daniel Ricciardo blandt andet.

- For at være helt ærlig følte jeg mig ude af stand til og ukomfortabel med at dele mine tanker på sociale medier om hele situationen, og det er derfor, jeg ikke har været på banen før i dag, begrunder Charles Leclerc med tydelig henvisning til Lewis Hamilton.

Herefter tilføjer han blandt andet, at racisme skal mødes med handling og ikke stilhed.

Alexander Albon fra Red Bull-mandskabet har delt en længere besked på Instagram, hvor han ligesom Leclerc begynder med at forklare, at han har tøvet med at give sin mening til kende.

- Disse problemer, som vi møder i 2020, får mig til at tænke over, at vi er gået tilbage i tiden, skriver Carlos Sainz.

- Jeg har fans og følgere. Support og kærlighed. Og jeg har mulighed for gennem dette til at lede og inspirere så mange. Men vi står også op for det, der er rigtigt. Denne gang beder jeg dig om at gøre noget og gribe ind, skriver Lando Norris.