Formel 1

Chefer storroser Leclerc: - Kan blive den stærkeste kører i historien

Charles Leclerc har allerede gjort det så godt hos Ferrari, at Maranello-manageren tror på, at han kan blive den stærkeste racerkører i historien.   Edgar Su / Ritzau Scanpix

Den unge Ferrari-kører får lige nu ros fra flere i Formel 1-verdenen og bliver blandt andet sammenlignet med stjerner som Schumacher og Räikkönen.

To grandprix-sejre og ti podiepladser er det indtil nu blevet til for Charles Leclerc, siden han i 2019 satte sig i det røde Ferrari-sæde.

På baggrund af de flotte præstationer kan den 22-årige monegasker nu høste store roser fra flere grene af Formel 1-verdenen, men det er især Leclercs nuværende chef hos Ferrari Mattia Binotto og hans tidligere chef fra Sauber, Beat Zehnder, der har pæne ting at sige om den unge racerkører.

- Charles er en kører, som Ferrari kan stole på i fremtiden, og vi prøver at udvikle ham så meget som muligt. Han kan blive den stærkeste kører i Formel 1-historien, siger Mattia Binotto til spanske Marca.

Hierarkiet hos Ferrari

Siden det kom frem, at Sebastian Vettel forlader Ferrari til næste sæson og bliver erstattet af Carlos Sainz, har der været skrevet meget om den hierarkiske fordeling hos det italienske team. Binotto tror dog på, at brikkerne naturligt falder på plads efter et par løb.

- Holdånd er det, der er vigtigt, og at sørge for, at Ferrari kommer først. Og så tror jeg, at banen vil diktere, hvem der er nummer et og nummer to. Sådan har det altid været - selv under Michael Schumachers tid, hvor han hvert år startede på samme niveau som sin holdkammerat, men i det tredje løb var det klart, hvem der var bedst.

'Giv ham en god bil, og han bliver verdensmester'

I 2018 debuterede Charles Leclerc i Formel 1 med Sauber-teamet, hvor han tilbragte én sæson, før han kom til Ferrari.

Og trods Leclercs korte tid hos Sauber, nåede han at gøre et stort indtryk på Sauber-chefen Beat Zehnder.

- Jeg har aldrig set en kører som Charles før, og det var meget givende for alt det arbejde, vi lavede, og for alle de svære tider at arbejde med en knægt som ham, siger Beat Zehnder til Autosport og tilføjer:

- Jeg har altid sagt, at han med hans hurtighed er som Kimi Räikkönen, og med hans arbejdsindstilling er han som Michael Schumacher.

- Giv ham en god bil, og han bliver verdensmester.

Zehnder arbejdede sammen med historiens mest succesfulde Formel 1-kører, Michael Schumacher, før den syvdobbelte verdensmester fik sin debut i Formel 1, mens han først i 2000 mødte Kimi Räikkönen, da finnen forberedte sig på sin første Formel 1-sæson hos Sauber.