Formel 1

Mercedes overvejer slet ikke Vettel, siger rival

Valterri Bottas tror ikke på, at Sebastian Vettel får et sæde hos Mercedes fra næste sæson.  Albert Gea / Ritzau Scanpix

Vettel er fri på markedet næste sæson og rygtes derfor til Mercedes. Men den mulighed afviser Mercedes-køreren Bottas, der selv har kontraktudløb.

I maj begyndte den helt store Formel 1-rokade, da Ferrari meddelte, at den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel ville forlade teamet i slutningen af året, og at hans sæde ville gå til Carlos Sainz.

Det har efterladt den tyske racerkører fri på markedet til næste sæson, og derfor har der været snak om, at Vettel kunne skrive kontrakt med Mercedes og derved danne et stjernesamarbejde med den seksdobbelte verdensmester Lewis Hamilton

Men for nylig meddelte Mercedes-chef Toto Wolff, at teamets fokus er på de nuværende kørere Hamilton og Bottas, hvis kontrakter begge udløber i år, og nu har Valterri Bottas også udtalt, at han ikke er bekymret for at miste sit sæde til Vettel.

- Nej, det påvirker mig ikke, siger Bottas til Sky Sports.

- Vi har altid været meget ærlige i teamet, om hvad situationen er, og hvad status er på kontraktdelen.

- Jeg fik en ret klar besked om, at de ikke overvejer 'Seb', så jeg sagde: "Fint, så er der ingen grund til bekymring".

Hvad med finnens fremtid?

Den finske racerkører Valterri Bottas har været en del af Mercedes-teamet siden 2017, og siden da har han altid kun skrevet etårige kontrakter.

Derfor bliver der hvert år spekuleret i, hvordan hans fremtid ser ud.

- Det er det samme for mig hvert år. Denne sæson er ikke anderledes, siger Bottas og fortsætter:

- Jeg synes, det er sjovt, at selvom der ikke har været kørt et eneste løb, så er der folk, der får mit sæde. Det har fået mig til at grine et par gange.

- Der er intet pres på det punkt, for jeg har stadig kun mit klare mål for sæsonen i tankerne. Tingene flasker sig altid på den ene eller anden måde. Jeg stresser slet ikke over det.

På Mercedes’ juniorprogram har de blandt andet de to unge kørere Esteban Ocon og George Russell, der begge er mulige kandidater til at tage sædet fra Bottas.

Formel 1-sæsonen begynder med to grandprixer i Østrig den 5.- og 12. juli.