Formel 1

Magnussens chef afskriver opgraderinger på Haas-raceren

Günther Steiner og Kevin Magnussen på et pressemøde sidste år.  Peter Parks / Ritzau Scanpix

Haas-teamchef Günther Steiner har ikke pengene til at opgradere racerne til Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

Kevin Magnussen skal ikke forvente, der lige pludselig kommer uforudset fart i Haas-raceren.

Det må han sande, efter Günther Steiner torsdag holdt en videopressemøde.

De kedelige omstændigheder grundet coronavirus har gjort et stort indhug i holdenes økonomi, hvorfor Haas-chefen må holde igen med at lave ændringer på de to racere.

- I øjeblikket planlægger vi ikke nogen opgraderinger, før vi nøjagtigt ved, hvad der sker med henblik på budgettet og løbene. Jeg kan ikke bruge penge, som jeg ikke ved, om jeg har, siger Günther Steiner til Autosport og uddyber:

- Der er intet formål i at gøre det i øjeblikket. Vi er nødt til at være meget forsigtige med, hvad vi gør, fordi det er tydeligt, at indkomsten vil lide et knæk, når der er færre løb og uden tilskuere. Så indtil det ligger klart, er jeg meget forsigtig.

Formel 1-sæsonen skulle være startet tilbage i marts, men udbredelsen af coronavirus satte en stopper for det hele.

Nu er Formel 1 efterhånden ved at være klar til at få skudt sæsonen i gang. Det bliver dog en yderst mærkværdig kampagne, da løbskalenderen lige nu er skrumpet til næsten en tredjedel af de oprindelige 22 løb.

Meget er stadig uvist, men i øjeblikket er planen, der bliver kørt otte løb, hvor Østrig blandt andet sætter rammerne for de to første grandprixer.

Flere baner er i spil

Formel 1-fans kan do godt sætte forhåbningerne lidt højere rent løbsmæssigt.

Planen er stadig at slutte sæsonen i Bahrain og Abu Dhabi. Med de otte allerede bekræftede løb giver det ti i alt. Dertil mangler Formel 1-chef Ross Brawn at finde fem eller seks løb mere for at færdiggøre kalenderen.

Her udelukker Brawn ikke, at der kan komme flere baner, der skal afholde mere end ét løb - ligesom tilfældet er med både Red Bull Ring og Silverstone. De arbejder stadig på at tilføje et par europæiske baner mere.

Nogle af de baner, der er i spil, er blandt andet Mugello, Imola, Portimao og Hockenheim.

- Tingene sker hurtigt, men vi har stadig tid. Vi har masser af forskellige muligheder, og vi er meget overbeviste om, at vi vil have en god anden halvdel af sæsonen, lød det fra Brawn i sidste uge.