Formel 1

Samtale for to år siden gjorde Formel 1-stjernes beslutning lettere

Det er først for nyligt, at Daniel Ricciardo offentliggjorde sit skifte til McLaren, men samtalerne startede allerede for flere år siden.  Edgar Su / Ritzau Scanpix

Daniel Ricciardo overvejede allerede at skifte til McLaren for to år siden, og det indtryk, han fik dengang, hjalp det kommende skifte på vej.

Selvom Formel 1-sæsonen har ligget stille hele året på grund af coronarestriktionerne, så har der været godt gang i den store kørerkabale frem imod 2021-sæsonen.

Blandt andet overtager australske Daniel Ricciardo det ledige sæde i McLaren efter to år hos franske Renault.

Selvom det skifte blev offentliggjort samme dag, som den nuværende McLaren-kører Carlos Sainz meddelte sit skifte til Ferrari, så har samtalerne mellem 30-årige Daniel Ricciardo og det britiske team stået på i lang tid.

- Jeg havde de første samtaler tilbage i 2018, da jeg endte med at skifte til Renault. Så på en eller anden måde har jeg bare fastholdt min relation til de gutter, siger Daniel Ricciardo til Skysports.

- Derfor var det ret let at genoptage samtalen i år. Jeg havde mange tanker, og processen var ikke let, specielt ikke, når der ikke var nogen løb eller noget.

Australieren fortæller, at han har brugt sin megen fritid på sin farm, hvor han har haft god tid og plads til at tænke over det forhold, han nu skal indlede med McLaren.

Pause har måske forlænget karrieren

Daniel Ricciardo har flere gange overvejet at køre bilen i garagen for sidste gang og stoppe karrieren, men den pludselige pause fra sporten har givet ham nyt perspektiv.

- Det vigtigste, jeg har taget med mig fra tiden uden ræs, har været, hvor meget jeg har savnet det, hvor meget jeg elsker det, og hvor meget jeg gerne vil fortsætte med at gøre det.

- Der er tidspunkter i karrieren, hvor du tænker ’har jeg lyst til at gøre det her de næste fem år, eller er jeg færdig om et år?’ Men nu, jeg ikke har haft det i min hverdag, er jeg blevet mindet om, hvor meget jeg ville savne det.

Daniel Ricciardo debuterede i Formel 1 som 21-årig i 2011, hvor han inden sæsonen havde fået en plads hos Scuderia Torro Rosso.

Siden da er det blevet til 171 grand prixer i ni sæsoner for Daniel Ricciardo, der syv gange er kommet først over stregen og samtidig er sluttet som nummer tre i VM-serien i både 2014 og 2016.

Formel 1-sæsonen er planlagt til at begynde den 5. juli i Østrig.