Formel 1

Formel 1-fans kan købe en del af det ternede målflag denne sæson

Der må ikke være tilskuere til stede, når Formel 1-sæsonen går i gang næste weekend. Pierre Verdy / Ritzau Scanpix

I kampen mod racisme og coronavirus sælger Formel 1 nu ud af det traditionsrige ternede målflag til deres fans, der ikke må være på tribunerne.

Under normale omstændigheder sidder Formel 1-tilskuerne på tribunerne, men når de røde lamper slukker for første gang i år, og feltet ruller afsted, sidder de i stedet på det ternede målflag.

Det lyder lidt specielt, og det er det også.

Det er de anderledes omstændigheder, verden står i, der har fået Formel 1 til at tænke i alternative baner.

Derfor har de nu sat 54 af 80 felter på deres ternede målflag til salg ved hvert løb.

Ikke nok med, at fans kan købe et tern, så kommer deres navn også til at optræde på flaget. Så hvis man ser godt efter og er heldig, kan man ved løbets afslutning se sit navn hjemme bag tv-skærmen.

Fælles mod racisme og corona

Formel 1 lancerede tidligere på ugen kampagnen #WeRaceAsOne, og det er i forlængelse heraf, at idéen med flaget er opstået som en måde at samle penge ind på. På deres hjemmeside skriver de:

- #WeRaceAsOne har til formål at tackle de største problemer, som Formel 1-sporten står overfor - herunder ulighed og den udfordring, covid-19 giver.

De resterende 24 tern vil ikke være mulige at købe sig ind på, da de bliver tildelt promoterne ved hvert løb, som de frit kan dele ud til fans, sponsorer og andre gæster.

For 711.421 kroner tern

Et tern til det østrigske grandprix koster 199,99 pund - svarende til 1.646,80 danske kroner, ifølge Formel 1, men her er der allerede udsolgt. Derfor skal fans over hele verden være hurtige frem mod de næste løb, hvis de skal nå at få en af de eftertragtede pladser.

For de godt 1600 kroner får fansene mere end blot en plads på flaget. Formel 1 sørger nemlig for en souvenir efterfølgende.

- Når løbet er forbi, vil fansene modtage deres individuelle firkant, der bliver monteret og indrammet, sammen med et billede af flaget i aktion og et hologram, der garanterer ægtheden, skriver Formel 1 i en meddelelse.

Indtil videre er det kun bekræftet, at der vil være mulighed for det til de første otte af kalenderens løb.

Hvis det lykkes Formel 1 at få solgt alle tern til alle løb, vil det indbringe dem 711.421 danske kroner i den gode sags tjeneste

Et eksempel på, hvad fans vil modtage fra Formel 1 efter løbet.

Tiltag mod racisme

Når Formel 1-sæsonen går i gang 3. til 5. juli vil der ikke blot være ændringer på det ternede flag. Alle racerne vil som en del af kampagnen have regnbuer på sig, ligesom der rundt om på banen også vil kunne findes regnbuer.

Det er en tak til alle dem, der har hjulpet i kampen mod corona.

Der vil i samme omgang komme et synligt symbol på bilerne i kampen mod racisme. Samtidig er Formel 1 ude med klare løfter om at øge mangfoldigheden og mulighederne i sporten ved at oprette et Formel 1-taskforce.