Formel 1

Mercedes ændrer bilens udseende i kampen mod racisme

Lewis Hamilton glæder sig over Mercedes' farveændring, og han håber, at det kommer til at sende et stærkt signal.

Formel 1-mastodonten Mercedes har mandag ændret farve på sin racer for at sende et signal i kampen mod racisme og ulighed.

De er notoriske kendte for deres sølvfarvede biler, men når Formel 1-sæsonen skydes i gang i denne weekend, skal fans resten af året holde øje med en sort bil.

- Racisme og forskelsbehandling har ingen plads i vores samfund, i vores sport eller på vores hold: Dette er den grundlæggende overbevisning på Mercedes. Men det at have den rigtige overbevisning og den rigtige tankegang er ikke nok, hvis vi forbliver tavse, siger teamchef Toto Wolff til Formel 1’s hjemmeside.

Mercedes har Formel 1-sportens eneste sorte kører på sit hold i form af verdensmester Lewis Hamilton. Han har brugt sin stemme til at sprede budskabet i racismedebatten.

Efter amerikanske George Floyds død var den seksdobbelte verdensmester ude med et opråb til sine kolleger, der forblev tavse, og siden har han skrevet et længere indlæg om sine egne oplevelser med racisme i The Times.

Han glæder sig over, at hans Mercedes-mandskab udviser handlekraft og farver bilen sort.

- Hvis vi kan være ledere og kan begynde at opbygge mere mangfoldighed inden for vores egen sport, vil det sende et stærkt signal og give andre selvtillid til at åbne en dialog om, hvordan de kan gennemtvinge ændringer, siger Hamilton.

Bilens udseende er ikke det eneste, det tyske mandskab ændrer. Hamilton og teamkollega Valtteri Bottas kommer til at køre i sorte dragter, og deres hjelme ændrer også udseende, skriver holdet.

Efter coronakrisen har holdt de hurtige racere i garagen i flere måneder, begynder Formel 1-sæsonen i denne weekend med det østrigske grandprix.